Atenție, făgărășeni! O nouă metodă de înșelăciune. L-a îmbrățișat și l-a lăsat fără portofel

foto: Adevarul

La data de 09 ianuarie 2020, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au reținut pe o perioadă de 24 de ore, un bărbat în vârstă de 41 ani din municipiul Făgăraș, jud. Brașov.

În fapt, un bărbat în vârstă de 74 ani din municipiul Făgăraș, jud. Brașov, a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, în timp ce se afla în zona  pieței agroalimentare din municipiul Făgăraș, ar fi fost îmbrățișat, în semn de salut, de către o persoană necunoscută, care i-ar fi sustras portofelul pe care-l avea asupra sa.

În urma activităților investigativ-operative efectuate, polițiștii au identificat autorul faptei, iar în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt”, dosar instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.“, ne-a declarat purt. de cuv. al IPJ Brașov, Alina Ivan. 

De asemenea, în urmă cu câteva zile, o făgărășeancă a postat pe rețeaua de socializare faptul că a fost victima unor astfel de escroci. Totuși, la scurt timp, aceasta a spus că portofelul i-a fost returnat, cei care l-au luat l-au lăsat la ușă, însă fără bani. Oamenii legii nu au fost informați de acest incident, cel mai probabil aceasta nu a făcut plângere la poliție.

 Pentru a evita să deveniți victime ale unor astfel de infracțiuni, Poliția Brașov vă recomandă următoarele: 

 –Dacă aveți bani asupra dumneavoastră, tineți-i într-un loc greu accesibil.

Evitați să  ţineţi portofelul/ telefonul mobil/ banii  în buzunarul de la spate al pantalonilor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii.

Evitaţi pe cât posibil zonele aglomerate. Atunci când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.

Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul.

Fiți circumspecți atunci când o persoană necunoscută se apropie prea mult de dvs, pretinzând că este o veche cunnoștință și insistă să vă îmbrățișeze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.