Elevi de la Colegiul Național „Radu Negru“ , instruiți în cadrul proiectului„De la Facebook la antreprenoriat”

Asociația „Miez“ implementează în perioada 26 noiembrie-7 decembrie 2019,  la Colegiul Național „Radu Negru“, proiectul „De la Facebook la antreprenoriat”, numar identificare 2019-2-RO01-KA105-064195, finantat de Comisia Europeana prin intermediul Programului ERASMUS +, Actiunea K1- Mobilităţi ale tinerilor.

Acest proiect, în care sunt implicate organizații din cinci țări promotoare:România – Asociatia Miez, Bulgaria – I am you #peace global, Turcia – Symrnes Ogretmen Akademisi, Portugalia – Conexao Jovem, Polonia – Stowarzyzsenie Sztukater își propune să pună în evidență și să rezolve cele mai actuale probleme cu care se confrunta tinerii în ceea ce privește antreprenoriatul și alfabetizarea digitală.

În cadrul proiectului au fost incluși mai mulți elevi din clasa a X-a de la Colegiul Național „Radu Negru“. Aceștia au posibilitatea să acumuleze cunoștințe despre antreprenoriat.

„Avem ca si beneficiari directi un numar de 40 de tineri din 5 tari, in care am considerat a fi impetuos necesara derularea unui proiect cu o asemenea tematica. Reprezentantii nostri au o experienta vasta in lucrul cu grupuri de tineret, cunoscand o multitudine de tehnici prin care pot aborda si gestiona problemele actualitatii.

Obiectivul principal al acestui proiect este consolidarea gradului de constientizare in ceea ce priveste utilizarea productiva a timpului liber si dobandirea unor instrumente de educatie nonformala, pe care tinerii le pot folosi pe scara larga, pentru un numar de 40 de participanti din 5 tari pe parcursul a 10 zile petrecute impreuna.

Obiectivele proiectului sunt urmatoarele:

  • dobandirea unor competente, abilitati, aptitudini de utilizare a Internetului pentru tinerii dezavantajati;
  • cresterea gradului de incluziune pentru 40 de tineri din 5 tari;
  • cresterea gradului de informare, cunoasterea avantajelor, dezavantajelor Internetului, prezentarea unor modele/pseudomodele proprii fiecarei tari pentru 40 de tineri din 5 tari partenere, precum si cunoasterea unor tehnici alternative de petrecere a timpului liber;
  • cresterea gradului de cunoastere despre ceea ce inseamna voluntariat, modele de buna practica, dezvoltarea unor abilitati personale in functie de deprinderiile, inclinatiile fiecarui participant;
  • cunoasterea si posibilitatea utilizarii ulterioare a 4 tehnici de educatie nonformala: Biblioteca Vie, Cafeneaua Publica, Photo Voice, Debate;
  • consolidarea unei identitati europene si dezvoltarea spiritului de anteprenor, respectiv voluntariat pentru un numar de 40 de tineri 5 tari.

Un element cu rol aparte in cadrul proiectului il constituie Certificatul Youthpass. Acesta reprezinta pentru tineri un instrument foarte util, putand sa fie prezentat alaturi de un CV in cadrul unei viitoare angajari , prezentand intr-o maniera reala aptitudinile, abilitatile, cunostintele certe ale participantilor. Am decis ca acestea sa fie completate de fiecare din cei 40 de participanti la sfarsitului zilei, prin tehnici de analiza si autoreflectie. Aceste mijloace ajuta ca certificatele YouthPass sa capete o mare veridicitate, dar si ca tinerii sa isi consolideze mai bine notiunile acumulate in ziua respective.“, ne-a transmis Roxana Maria Enache.

Toate activitatile proiectului au in caracter adataptiv si incluziv in care tinerii vor invata despre antreprenoriat, in general, si, in particular, despre cum sa imbine placerea de a petrece timp pe retelele de socializare si dezvoltarea unei afaceri propri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.