Proiect deblocat. A fost semnat contractul pentru construcția noii săli de sport de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“

Compania Naţională de Investiţii a semnat recent contractul pentru construcţia unei noi săli de sport la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“, după ce licitaţia fusese blocată de o contestaţie, scrie Bună Ziua Brașov. La această licitaţie, cu o valoare estimată de 7,7 milioane de lei, se înscriseseră 4 companii de construcţii, iar contractul a fost adjudecat de către maramureşenii de la Indprodcom SRL, care au oferit un preţ de 6,96 milioane de lei, cu tot cu TVA. Compania are 116 angajaţi şi 36 de proiecte realizate, în cei 20 de ani de când a luat fiinţă.

„Semnarea contractului pentru realizarea sălii de sport este extrem de importantă pentru municipiu, dar mai ales pentru copiii și profesorii de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”. Este un moment pe care îl așteptăm din toamna anului 2016, atunci când au început demersurile pentru această investiție. Nu am fi reușit implementarea proiectului fără colega noastră Mihaela Vlad, căreia îi mulţumesc pe această cale.
Profit de ocazie pentru a le mulțumi și cadrelor didactice pentru că și-au folosit creativitatea astfel încât școlarii să facă mișcare în continuare, chiar dacă nu au mai dispus de un spațiu corespunzător. Cum am spus și în trecut, sportul este un factor important pentru educaţia şi sănătatea făgărășenilor.”, declară primarul Gheorghe Sucaciu.

Reamintim că proiectul a fost câștigat încă din 2016 de administrația locală iar acesta se va realiza prin Compania Națională de investiții din cadrul  Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice. În acest sens, încă de la sfârșitul anului 2017 a fost demolată vechea clădire unde elevii desfășurau orele de sport. Procedurile privind această investiție s-au întins până în primăvara acestui an, când Compania Națională de Investiții a scos lucrarea la licitație. Procedura de achiziție s-a oprit apoi, după ce aceasta a fost contestată la începutul lunii octombrie.

Conform proiectului, suprafaţa construită a viitoarei săli de sport de la Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu” este de 1.045 mp, cu un regim de înălţime P+1, partea de la parter fiind dedicată sportivilor şi activităţilor desfăşurate de ei, iar partea de la etaj – dedicată spectatorilor. De asemenea, sala este dimensionată astfel încât să poată fi utilizată pentru mai multe discipline sportive, existând marcaje cu distanţele de siguranţă aferente care permit practicarea mai multor sporturi: baschet, tenis sau volei.
Sala va dispune de o tribună cu 100 de locuri, vestiare pentru sportivi şi grupuri sanitare pentru public. Aceasta este destinată uzului didactic, dar va putea fi folosită şi în timpul vacanţelor sau weekend-urilor. Totodată, sala va putea fi utilizată şi pentru activităţi non-sportive de genul celor culturale sau recreative (serbări, prelegeri, expoziţii etc.).
Proiectul a fost aprobat în cadrul subprogramului Săli de sport, realizat prin cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social derulat de CNI, cu o valoare de 6.479.584 lei (fără TVA), respectiv 7,71 milioane de lei, cu tot cu TVA. Vechea sală de sport a fost demolată în 2017, deoarece risca să se prăbuşească, după cum au susţinut oficialii Primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *