E oficial: cel mai răspândit nume din România este „Popa”

foto> Netcredit

Numele de „Popa” este cel mai frecvent utilizat în România, iar în Republica Moldova cel mai des utilizat este „Rusu”, se arată într-un studiu conceput de firma NetCredit.
O altă concluzie a raportului (una care se aplică nu doar României, ci aproape întregii Europe) este faptul că numele persoanelor sunt, adeseori, inspirate de ocupaţiile persoanelor – un obicei ce se trage din secolele anterioare.
De asemenea, studiul arată şi că în principalele ţări vorbitoare de limba engleză cel mai popular nume este în continuare „Smith”. Acest lucru este valabil pentru Marea Britanie, Canada, Statele Unite şi Australia. „Smith” fiind un nume foarte popular de câteva sute de ani.
Oarecum nesurprinzător, în Coreea de Nord, cel mai popular nume este „Kim”, adică acelaşi nume pe care l-a adoptat şi familia lui Kim Jong-un, care conduce ţară din 1953 încoace.
La fel de nesurprinzator este şi faptul că în majoritatea ţărilor arabe, cel mai popular nume este „Mohamed” sau o variaţiune a acestuia, precum „Muhammadi” sau „Mohammadi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.