Pasionat de robotică, un elev făgărășean de 12 ani, a reușit să se impună la un concurs în acest domeniu

Colegiul Național „Radu Negru“ nu are olimpici doar la materiile clasice, ci și la concursuri de robotică. Ștefan Petrișor, elev al colegiului făgărășean, a reușit să obțină locul doi și calificarea în etapa următoare la un concurs de robotică, desfășurat în acest weekend la Sinaia.

La cei 12 ani, Ștefan este în clasa a VI-a la Colegiul Național „Radu Negru“ și este pasionat de matematică iar mai nou de robotică. Pasiunea pentru acest domeniu se pare că o moștenește de la părinți și în special de la tatăl lui care este licențiat în automatică și calculatoare la Politehnica din București. În urmă cu doi ani, Ștefan a descoperit pe internet video-urile cu roboți iar de atunci a încercat să afle cât mai multe despre „această lume fascinantă a roboților“. În momentul în care profesoara de Informatică i-a propus să participe la un concurs de robotică, a fost primul pe listă care s-a înscris.

Prima etapă a concursului a fost online iar copiii înscriși au fost nevoiți să facă un anumit program folosind Roboțelul Simulator al platformei. OpenRoberta. A urmat apoi faza de la București unde trebuiau să monteze chitul robotului Arduino și apoi faza națională de la Sinaia unde au fost nevoiți să parcurgă un traseu. Ștefan a trecut de toate etapele, reușind să întreacă mii de copii din toată țara iar sâmbătă, la etapa națională de la Sinaia, a reușit să parcurgă traseul cu roboțelul în 15 secunde, reușind să obțină locul al doilea.

Am ales acest concurs pentru că îmi place programarea și consider că robotica este viitorul. Roboții vor fi introduși în viață, tot mai mult, în viitor.“, ne-a spus Ștefan Petrișor.

Următoarea etapă a concursului Nextlab, care se desfășoară în parteneriat cu Facultatea de Cibernetică București, va avea loc Romexpo, anul viitor.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.