Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită așa cum se cuvine la Făgăraș

Dacă anul trecut, Ziua Copilului nu a fost sărbătorită din cauza situației epidemiologice și a restricțiilor de atunci, anul acesta reprezentanții Casei de Cultură Făgăraș au pregătit mai multe activități pentru copiii Făgărașului, activități care să le bucure sufletele.  Astfel, pentru ziua de 1 IUNIE – Ziua Internațională a copilului – puteți să vedeți o piesă de teatru, să urmăriți un film 2 D, să vă bucurați de dans și muzică, să fiți pictați pe față și să vă jucați și, de asemenea, să urmăriți o gală de balet.
De la ora 10.00, copiii vor putea participa la piesa de teatru ”Mateiaș gâscarul” de la Teatrul Arlechino din Brașov.
Mateiaș este un flăcău leneș, care nu pare să-și dorească prea multe în viață. În loc să-și ajute mama, care muncește din greu de dimineața până seara, el lenevește. Într-o zi, află de târgul lui Döbrögi și îi vine ideea să meargă să vândă ceva, ca să câștige un ban. Cum sunt mult prea săraci ca să aibă multe de vândut, mama îi dă gâscanul, singura lor avere, să-l ducă la târg. Pe drum, între cei doi se leagă o frumoasă prietenie. Ajunși la târg, Döbrögi se oferă să cumpere gâscanul pe un preț de nimic, dar Mateiaș nu mai vrea să-și vândă prietenul. Aceasta însă nu înseamnă prea mult pentru Döbrögi. Om bogat și puternic, obișnuit să facă ce vrea fără să sufere vreo consecință, confiscă gâscanul și dă ordin ca Mateiaș să fie bătut cu 50 de lovituri. Nedreptățit, flăcăul promite să-i dea lui Döbrögi bătaia înapoi întreit. După această întâmplare, Mateiaș decide să plece în lume unde muncește, studiază și învață limbi străine. Revine deghizat într-un arhitect italian care, prin vicleșug, îi dă prima lecție lui Döbrögi. Deghizat apoi într-un medic celebru, îi dă a doua lecție puternicului bogătaș. Pentru cea de-a treia și ultima lecție, Mateiaș nu se mai ascunde sub alt chip. În cele din urmă, Döbrögi se schimbă și devine un om bun.”, spun reprezentanții Casei de Cultură.
La ora 11.00, copiii cu vârste cuprinse  între 10 – 14 ani, la un flashmob cu Aurelian Curticăpean. Acesta va avea loc pe platoul din fața Casei de Cultură.
De la ora 13.00 puteți urmări filmul 2D – SCOOB! (2020)
ziua copilului„În cea mai mare aventură a lui Scooby-Doo, vedeți povestea ce nu a mai fost povestită niciodată despre cum prietenii de-a lungul vieții Scooby și Shaggy s-au întâlnit pentru prima dată și cum au unit forțele cu detectivi tineri Fred, Velma și Daphne pentru a forma celebrul Mystery Inc. Acum, cu sute de cazuri rezolvate, Scooby și gașca se confruntă cu cel mai dur mister al lor vreodată: un complot rău pentru a dezlănțui lumea câinelui fantomă Cerberus. În timp ce aleargă pentru a opri această „dogpocalipsă” globală, gașca descoperă că Scooby are o moștenire secretă și un destin epic.“
De la orele 15.00 – 19.00, puteți să fiți creativi la ateliere de creație, să primiți baloane, să fiți pictați pe față și să vă bucurați de personaje din desene animate.
De la ora 19.00, copiii și părinții se pot bucura de ”Gala de balet” pregătită special de TBS (Teatrul de Balet Sibiu).
Intrarea se va face pe bază de invitație și acestea le puteți ridica de la secretariatul Casei de Cultură Făgăraș luni – vineri între orele 10.00 -17.00.
La mulți ani, dragi copii ai Făgărașului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.