Armata României, sărbătorită și la Făgăraș. FOTO

Făgărășenii au fost astăzi alături de militarii garnizoanei din oraşul nostru la ceas aniversar. 25 octombrie este Ziua Armatei României, aşa că şi în municipiul Făgăraş au fost organizate evenimente festive.

De la ora 11.00, la Monumentul Eroilor din spatele Catedralei Ortodoxe a avut loc o ceremonie religioasă și militară, cu depunere de coroane şi defilarea militarilor.

Pentru noi, cei din Armata României, ziua de 25 octombrie este o zi cu o semnificație deosebită care ne reamintește atât de formarea Armatei României în 1959, cât și de sacrificiul celor peste 800.000 de militari români, care s-au jertfit, au fost dați dispăruți sau răniți în cel de-al Doilea Război Mondial. De aceea, consider că ziua de 25 octombrie trebuie să fie o zi de unitate națională, o zi de sărbătoare atât pentru cei din Armata României, cât și pentru fiecare inimă de român, pentru a sărbători alături de Armata României, care reprezintă un garant real al unității și existenței naționale a României.“, ne-a spus lct. col. Ștefan Cîmpean, comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte Făgăraș.

Ca de fiecare dată, la eveniment au participat și reprezentanți ai instituțiilor din Făgăraș, care la sfârșitul ceremonialului au depus coroane la monumentul eroilor.

În primul rând le urez militarilor la mulți ani pentru sărbătorirea zilei Armatei României și aș vrea să le urez ca ei să funcționeze și să asigure integritatea României, exclusiv doar pe timp de pace. Să nu mai avem parte de un eveniment ca cel din 25 octombrie 1944, de a elibera ultimul petic de pământ al României. Sper ca aceste lucruri să nu se mai întâmple pe teritoriul României“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea militarilor, în aplauzele celor prezenți. Sărbătorirea acestei zile se va încheia diseară, când începând cu ora 18.30, din fața Cetății Făgăraș, va avea loc retragerea cu torțe a militarilor, pe străzile din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.