Veteranii karate-ului făgărășean, pe podium la un campionat internațional din Slovenia

Veteranii karate-ului făgărășean au făcut cinste țării noastre, dar și Făgărașului la un campionat desfășurat zilele trecute în Slovenia.

Ioan Rîmbeț și Ionel Novac de la CSM Făgăraș, dar și Cătălin Răduleț de la Azuma Dojo au fost în perioada 11-12 octombrie în Slovenia- Domžale, unde au participat la un stagiu de pregătire de înalt nivel tehnic susținut de Șihan Masaru Miura, director tehnic  SKIF EUROPA.

Pe lângă acest stagiu, sportivii făgărășeni au participat la turneul „Open Slovenia“ intrând în competiție cu sportivi din Italia, Ungaria și Slovenia.

Făgărășenii au participat la trei probe: kata individual, kata echipe și yakusoku kumite. Și veteranii karate-ului făgărășean s-au impus și au obținut premii importante, la fel cum și tinerii antrenați de aceștia reușesc de cele mai multe ori să facă cunoscut numele Făgărașului atât în țară, cât și peste hotare.

La categoria kata individual, plus 35 de ani, Cătălin Răduleț a obținut locul întâi. La categoria kata individual, plus 50 de ani, Ioan Rîmbeț a obținut locul doi, fiind întrecut de un sportiv din Ungaria, iar Ionel Novac, locul trei. De menționat faptul că Ionel Novac a revenit după 22 de ani de pauză competițională.

De asemenea, la kata echipe, la categoria plus 16 ani, făgărășenii au obținut locul patru.

A fost o probă la care ne-am dorit mai mult să ne testăm fizic și tehnic și am reușit să ne clasăm pe locul 4. Primele trei locuri au fost obținute de mult mai tinerii sportivi italieni și o echipă din Slovenia. A fost o plăcere de a participa în compania Italiei, Ungariei și Sloveniei. Scopul acestei deplasări a fost stagiul tehnic cu maestrul japonez care a fost fantastic pentru noi și sperăm să transmitem și generațiilor tinere ceea ce ni s-a arătat acolo. Ne bucurăm că am reușit să reprezentăm cu  cinste karate-ul făgărășean și Comisia Națională SKIF România, care datorită rezultatelor obținute la Campionatul Mondial, este foarte bine văzută în Europa“, ne-a spus Ioan Rîmbeț.

La această competiție, Ionel Novac și Cătălin Răduleț a făcut parte și din brigada de arbitrii.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *