S-a înființat secția de Powerlifting, în cadrul CSM Făgăraș

Mai mulți sportivi din Făgăraș vor reprezenta municipiul la campionatele naționale și chiar internaționale de Powerlifting. Ei vor activa în cadrul Clubului Sportiv Municipal. Un proiect de hotărâre pentru înființarea acestei secții de sport a ajuns pe masa edililor locali din Făgăraș și a fost aprobat.
Sportivii făgărășeni care vor participă la campionate de Powerlifting vor reprezenta de acum Făgărașul,  ca membri ai Clubului Sportiv Municipal Făgăraș. Consilierii locali au vota în ultima ședință de plen înființarea secției de Powerlifting, în cadrul Clubului Sportiv Municipal Făgăraș.
A fost un concurs la Cluj, unde sportivi făgărășeni au luat medalii de aur, argint. Ne-a solicitat antrenorul lor ca în cadrul CSM să fie înființată o secție, să ne reprezinte pe noi, Municipiul Făgăraș și pe făgărășeni și atunci am făcut toată procedura legală ca ei să fie reprezentanții noștri la toate concursurile care se desfășoară în țară și în străinătate“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.
Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genoflexiuni, împins din culcat și indreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de sex, vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare, similar cu sportul haltere.
CSM Făgăraș are următoarele secții pe ramuri de sport: fotbal, handbal, karate, judo, atletism , skanderbeg, tenis de masa, automobilism sportiv, sah, Culturism si Fitness, tenis și de săptămâna trecută, powerlifting. De asemenea sitagma  secției ”Înot” s-a modifică în „Natație și Pentatlon Modern”.
(Iulia Grecu)
foto: https://blog.bridgeathletic.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *