O făgărășeancă a reușit cu fonduri europene să realizeze un paradis al copiilor

Alte șase familii făgărășene se numără printre beneficiarele unor afaceri deschise cu fonduri europene, derulate prin Primăria Făgăraș. Acești făgărășeni și-au văzut visul realizat după ce s-au înscris în cadrul proiectului „Afaceriști în centru“, proiect unde Primăria Făgăraș este partener. În cadrul acestui proiect, făgărășenii înscriși au participat la cursuri de formare antreprenorială după care și-au realizat propriul proiect. Șase au fost eligibile pentru Făgăraș și fiecare proiect a primit 33.300 de euro, pentru afacerea propusă. 

Unul din beneficiarii acestui proiect este Andra Eșanu. Cu ajutorul acestor fonduri, tânăra mămică a reușit să realizeze cu paradis atât pentru fetița ei, cât și pentru toți copiii Țării Făgărașului. Situat pe strada Școlii, nr.13, lângă Școala Gimnazială nr. 1 din Făgăraș, locul de joacă oferă micuților un spațiu atractiv și jucării de ultimă generație. 

Ideea a venit odată cu venirea pe lume a fetiței mele. Nu prea avea unde să-și petreacă timpul  și așa am decis să-i creez un loc de joacă unde jucăriile și posibilitățile sunt diverse“, ne-a spus Andra Eșanu.

Andra ne-a povestit că nu a fost ușor drumul spre realizarea acestui vis, însă prin muncă și perseverență, a reușit.

E un  proiect finanțat cu ajutorul Primăriei Făgăraș, un loc de joacă pentru copii, cu o capacitate de 25 de locuri. Cu ajutorul acestor fonduri am achiziționat jucării de ultimă generație. Avem un cocotier electric, modularul, care prezintă diverse activități cum ar fi: toboganul, piscină cu bile, obstacole  orizontale, verticale, de toate tipurile și atracția locului de joacă este panoul Snooker , unde copiii îmbină mișcarea fizică cu jocurile pe calculator, ceea ce în ziua de astăzi este atracția copiilor.Majoritatea jucăriilor aduse pe proiect sunt noi în Făgăraș“, ne-a mai spus Andra Eșanu.

„Ne aflăm la locul de joacă, LeloLand, proiect finanțat cu sprijinul Primăriei Făgăraș, prin programul Operațional de Capital Uman, proiect care care are ca obiectiv înființarea de firme noi și crearea de locuri de muncă. În cadrul acestui proiect, Primăria Făgăraș a oferit microgranturi de 33.300 de euro, persoanelor care au dorit să-și înființeze firme noi și tinerilor care au avut idei inovative. Ideea acestui loc de joacă a plecat de la necesitatea în Municipiul Făgăraș de a crea un mediu propice copiilor care nu au unde să-și petreacă timpul liber. Ideea beneficiarei noastre a fost una inedită și care s-a bucurat de un foarte mare succes pe piața din Făgăraș. Aceasta a creat două locuri de muncă și are un program zilnic, în care părinții din Făgăraș pot să-și aducă copiii, unde sunt supravegheați în condiții optime. De asemenea este un mediu de joacă foarte curat“, ne-a spus Mihaela Vlad, expert coordonator din partea partenerului Municipiul Fagaras. 

Programul locului de joacă este de luni până duminică, între 10.00 și 20.00. Părinții pot să-și lase copiii la locul de joacă și sunt supravegheați de personalul de aici. De asemenea, în cadrul locului de joacă LeloLand, situat pe strada Școlii, nr. 13 se organizează petreceri, ateliere cu diverse tematici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.