Proiectul „Afaceriști în centru”. Finanțare nerambursabilă de 33.300 de euro pentru o sală de aerobic – fitness

În ultima vreme Făgărașul devine un teren propice pentru tinerii care vor să investească aici. Din ce în ce mai multe afaceri își deschid porțile în micul oraș de la poalele Munților Făgăraș, asta și datorită faptului că municipalitatea încurajează, prin tot felul de programe, oamenii cu spirit întreprinzător. 8 firme s-au deschis deja prin programul Diaspora Start Up iar acum a venit rândul proiectelor înscrise în programul „Afaceriști în centru”. Cu ajutorul Primăriei Făgăraș, s-au mai deschis 3 noi astfel de afaceri care au creat la rândul lor noi locuri de muncă și care au venit cu ceva noi pe piața din Făgăraș. Printre proiecte se numără și o sală de sport de aerobic și fitness dotată cu aparatură de ultimă generație dar și cu un concept nou într-un astfel de domeniu, în special pentru Făgăraș. Aici, doamnele și domnișoarele care doresc să se păstreze în formă o pot face în mișcări de dans și folosindu-se de greutatea propriului corp.

„Am deschis această sală de sport în urmă cu 3 luni, în cadrul proiectului „Afaceriști în centru”, pe care l-am descoperit anul trecut pe site-ul Primăriei Făgăraș. Mi s-a părut o oportunitate să accesez bani nerambursabili. Am depus proiectul, din fericire l-am și câștigat, am creat două locuri de muncă și facem ceva minunat, cred eu: sport, mișcare, un stil de viață sănătos. Am primit o finanțare de 33 de mii de euro. Cu acești bani am luat aparatura pe care o găsiți aici: benzi de alergat, biciclete eliptice, în general aparatură de cardio. Ne-am axat pe un concept nou care nu era prezent în Făgăraș și anume să lucrăm mai mult cu greutatea proprie, fără greutăți și pe partea de cardio.Ideea a fost simplă. Pe piața din Făgăraș era lipsă de așa ceva. Într-o sală de sport normală e monotonie, te duci, tragi de fiare. Aici, lumea se distrează, se simte bine, se leagă și prietenii, e vorba de altceva. Dans, voie bună, inclusiv slăbit, un stil de viață sănătos, cam acestea ar fi ingredientele principale.”, a mai declarat Ahmed Aziz Adrian, proprietarul sălii de sport.  ”, a declarat  Ahmed Aziz Adrian, proprietarul sălii de sport.

 

Proiectul „Afaceriști în centru” este un proiect în care Primăria Făgăraș și Camera de Comerț sunt parteneri și are ca scop promovarea culturii antreprenoriale prin măsuri profesioniste de formare profesională a grupului țintă, în vederea înființării de noi întreprinderi și creării de noi locuri de muncă.

„Proiectul „Afaceriști în centru” este un proiect finanțat din fonduri europene, pe care Primăria Municipiului Făgăraș îl are în implementare din luna ianuarie 2018 pe o perioadă de 3 ani, până în ianuarie 2021. În cadrul acestui proiect, cu sprijinul primăriei, s-au înființat firme noi care la rândul lor au creat locuri de muncă. Printre proiectele lansate este o firmă care a amenajat o sală de sport. Un tânăr antreprenor din Făgăraș cu experiență, a beneficiat de un microgrant de 33.300 de euro, prin care a dotat și utilat o sală de sport cu aparate de ultimă generație.,” a spus Mihaela Vlad, expert coordonator proiect „Afaceriști în centru”.

Valoarea maximă obținută este de 33.300 de euro, echivalentul în lei.

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *