O masă de aer polar va traversa România

foto: stirileprotv.ro

O masă de aer polar va traversa România începând de marţi, când se va răci în jumătatea de nord a ţării, anunţă meteorologii.
De miercuri, răcirea se va simţi şi în partea de sud, iar de joi sunt aşteptate temperaturi negative şi brumă în depresiuni.
„Vremea va intra într-un proces de răcire, începând de marţi. Dar luni vremea se va încălzi în toată ţara, valorile termice se vor încadra între 22 de grade în zonele depresionare şi 32 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei. În schimb, luni noaptea îşi vor face apariţia ploile în extremitatea nordică şi nord-estică a ţării. Marţi, în schimb, înnorările şi răcirea vremii îşi vor face simţită prezenţa în jumătatea de nord a ţării, unde valorile termice diurne se vor situa uşor sub cele normale ale datei şi se va simţi mult mai cald decât în mod obişnuit, totuşi în jumătatea de sud a ţării.  Marţi vor fi înnorări şi ploi locale în zona de munte, în centrul, în nordul şi pe arii mai restrânse în vestul ţării unde vântul va avea intensificări temporare”, a explicat meteorologul de serviciu Constanta Bâlciu, la o emisiune televizată.
Pentru Braşov, temperaturile prognozate pe timpul zilei vor coborî de la 21 de grade – luni şi 20 de grade – marţi, la 17 grade – miercuri şi apo la 13 – 14 grade până sâmbătă inclusiv. Temperaturile ar urma să urce începând de duminică, temperatura prognozată fiind de 16 grade.
Minimele nopţii se menţin până miercuri peste 10 grade Celsius (10 – 13 grade), iar de joi coboară sub acest prag, chiar până la 6 grade anunţate pentru sâmbătă.

sursa:bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.