Rezolvarea problemei cauzată de lipsa apei potabile din satele Calbor și Boholț, o prioritate

Problema lipsei apei potabile din satele Calbor și Boholț reprezintă o prioritate pentru administrația locală a comunei Beclean, susțin reprezentanții Primăriei Beclean. Astfel că se lucrează intens la punerea în legalitate a unui proiect mai vechi, prin care apa potabilă să ajungă în cele două sate. Apa din fântânile oamenilor nu este potabilă, astfel că localnicii sunt nevoiți să cumpere apa pentru consum.

În urmă cu câțiva ani au fost săpate patru puțuri, undeva lângă Calbor, pentru a rezolva problema apei din cele două sate. Însă aceste puţuri au fost săpate pe terenuri private şi Primăria Beclean nu era proprietara acestor puţuri. Astfel că punerea în legalitate a acestui proiect este de durată.  Autoritățile locale din comună spun însă că speră ca toate avizele necesare să fie obținute în cel mai scurt timp, pentru a putea începe lucrările.

Aducțiunea de apă din satele Calbor și Boholț este un proiect prioritar. E o zonă în care apa din fântâni nu este potabilă și vrem să exploatăm aceste foraje construite cu câțiva ani în urmă. Lucrăm la avizarea lor, acum chiar am reușit să intabulăm aceste foraje, pentru că așa ni s-a cerut ca să putem obține avizele necesare și autorizația de construcție pentru acest proiect.Urmează avizul SEGA, este un aviz extrem de important și după aceea sper ca în scurt timp să ajungem să dăm ordinul de începere și pentru această lucrare“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *