Lucrările la căminele culturale din Beclean și Calbor, pe ultima sută de metri

O lucrare importantă pentru comunitatea comunei Beclean este pe ultima sută de metri. Este vorba despre modernizarea căminelor culturale din Calbor și Beclean, lucrări începute în anul 2019, realizate cu fonduri europene, în urma unui proiect câștigat de Primăria Beclean. 

După finalizarea lucrărilor de modernizare din interior, acum se refac curțile căminelor culturale din Beclean și Calbor. Se vor amenaja trotuarele, gardul, zonele verzi, dar și pivnița instituției de cultură din Calbor, pentru a deveni un spațiu util pentru sătenii care își desfășoară acolo evenimentele importante din viața lor.

motrescu1Momentan se lucrează în curtea căminului din Calbor. Se fac trotuare din pavele, gardul este aproape gata. Lucrările sunt de bună calitate, mai avem ceva în pivnița Căminului Cultural din Calbor, pe care vrem să o amenajăm foarte frumos, conform proiectului pe care l-am gândit, să fie un spațiu util pentru sătenii noștri, pentru desfășurarea de evenimente culturale și evenimente din viața satului. Practic, căminul cultural este casa fiecărui sat în parte. Proiectele de modernizare a căminelor din Calbor și Beclean sunt implementate în proporție de aproape 90%. La interior nu mai este nimic de făcut, doar la partea de exterior, la amenajarea curților. O să punem niște foișoare, pentru a fi utilizate de oameni în special în sezonul cald, dar vom amenaja și spații verzi, alei. O să fie ceva frumos.“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean.

Proiectul este susținut cu fonduri europene, în valoare de aproximativ 500.000 de euro.

IMG-20230621-WA0007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.