S-a decis! Cum va fi modernizată strada Doamna Stanca

Consilierii locali au decis. În urma ședinței extraordinare a Consiliului Local Făgăraș de azi, proiectul de hotărâre privind reabilitarea străzii Doamna Stanca a trecut. Majoritatea consilierilor locali au votat pentru reabilitarea străzii în varianta de 12 metri, cea recomandată de primarul Gheorghe Sucaciu. Au fost doar două voturi împotrivă, Cosmin Poparad și Mazilu Alexandru pledând pentru varianta reabilitării străzii în forma actuală, cea de 9 metri. Vă reamintim că proiectul privind reabilitarea străzii Doamna Stanca a stârnit multe nemulțumiri în rândul celor care locuiesc pe acea stradă. Oamenii au fost și sunt în continuare nemulțumiți de varianta lărgită a drumului la 12 m și le este teamă că o stradă mai largă ar putea aduce și mai mult trafic greu, trafic care deja a devenit o problemă pentru întreg municipiul. S-a discutat atât de mult pe subiect, încât unii consilieri au folosit cuvinte și comparații mult prea mari și prea nepotrivite acestui context. De exemplu, în ședința extraordinară de astăzi, consilierul local Alexandru Mazilu a declarat că trepidațiile produse de tirurile care tranzitează orașul nostru sunt comparabile cu radiațiile emise în urma accidentului de la Cernobîl. 

În comisiile de specialitate ale Consiliului Local, varianta cu platforma drumului de 12 m a primit aviz favorabil. Această variantă înseamnă câte o bandă de mers pe sens, parcări laterale pe marginea drumului și piste de bicicletă.

Strada „Doamna Stanca” a intrat într-un program amplu de modernizare, program finanțat din bugetul local. În cadrul acestui proiect se includ mai multe lucrări, printre care modernizarea drumului de la intersecția cu strada Titu Perția și până la ieșirea din Făgăraș spre Sibiu. Mai mult, fiecare societate de utilități va prezenta un plan de investiții privind înlocuirea vechilor rețele cu unele noi. Costul acestor lucrări de investiții este suportat de aceste companii.

Concomitent cu aceste lucrări, pe strada Doamna Stanca, se va executa un alt proiect de reabilitare a iluminatului public prin introducerea rețelelor în subteran. Lucrările sunt programate să înceapă după data de 1 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *