Încep lucrările la noua secție de Pediatrie?

Nu mai este o noutate faptul că imobilul în care se află secția de Pediatrie este vechi iar condițiile de acolo nu sunt unele foarte bune, aceste lucruri stârnind deseori nemulțumirea părinților care au ajuns cu copiii acolo. Nemulțumirile sunt de mulți ani și tot de mulți ani se tot discută despre proiectul unei noi secții de pediatrie. În urmă cu doi ani, Primăria Făgăraș a alocat o sumă de bani pentru mutarea secției în corpul principal al clădirii spitalului. Lucrarea proiectului intitulat: „Proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru Amenajare Secție de Pediatrie la Spitalul Municipal Făgăraș“, în valoare de peste 1,6 milioane lei a fost adjudecată în sfârșit, după ce a fost scoasă la licitație de patru ori.

Lucrarea am scos-o de patru ori la licitație și acum a fost adjudecată. Pediatria se va muta din clădirea veche, în corpul principal. Durata de execuție  este de 8 luni.  În locul Pediatriei vom realiza Ambulatoriu“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Edilul șef preconizează ca lucrările să înceapă la începutul anului viitor.

În descrierea proiectului se arată că  pentru „imobilul situat în strada Ghioceilor nr. 1, orașul Făgăraș, Județul Brașov, se propun recompartimentari, modernizari si schimbari de functiuni in vederea amplasarii sectiei de Pediatrie, in cadrul Corpului C1, la parter si etaj 1. Modificarile functionale din proiectul de fata sunt : consolidarea cladirilor in conformitate cu, concluziile expertizei tehnice; introducerea si implementarea unui sistem de control acces pentru camerele functionale si zone circulate/aglomerate; implementarea unui sistem de management al consumurilor; inlocuirea tamplariei exterioare cu tamplarie metalica cu grile de ventilatie si protectie antisuicid; inlocuirea acoperisului tip sarpanta cu acoperis tip terasa necirculabila cu reabilitare completa a hidroizolatiei peste placa ultimului nivel; modernizarea /inlocuirea instalatiilor(termice, sanitare, electrice curenti tari si curenti slabi, ventilatie/climatizare); amenajare: refacerea finisajelor in urma consolidarii, recompatimentarii, modernizarii, a inlocuirii instalatiilor. – cap.3.3 proiectare – 92.500 lei fara TVA – cap.3.6 asistenta tehnica partea proiectantului pe tot parcursul lucrarii + participare la faze determinante – 55.000 lei fara TVA – cap.4 cheltuieli pentru investitia de baza – 1.453.808 lei fara TVA (compus din: rezistenta – 235.950 lei fara TVA, arhitectura – 743.152 lei fara TVA, Instalatii– 474.706 lei fara TVA) – cap.5.1 organizare de santier – 29.076 lei fara TVA.“

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.