Mâine începe postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor şi sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau al Sântămăriei, începe în acest an cu o zi mai devreme, şi anume pe 31 iulie, din cauză că această zi cade într-o zi de miercuri.
Postul Adormirii Maicii Domnului este un post care îi pregăteşte pe creştini pentru cele două mari sărbători ale lunii august: Schimbarea la Faţă (6 august) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august).
De asemenea, postul se prelungeşte şi în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, dacă acesta cade miercurea sau vinerea, făcându-se dezlegare la untdelemn, peşte şi vin.

Momentul Adormirii Fecioarei Maria nu este consemnat în Sfânta Scriptură, dar mărturia lăsată de Dionisie Areopagitul lămurește faptul că Fecioarei Maria i-a fost descoperit momentul morții – adormirii sale, iar Apostolii care erau în diferite țări spre a împlini misiunea de propovăduire au fost aduși pe nori la sicriul Maicii și, desigur, au săvârșit rugăciuni și cântări până în momentul îngropării ei în satul Ghetsimani. Potrivit tradiției, Maica Domnului a fost îngropată într-un mormânt din Ghetsimani Așadar, moartea Maicii Lui Dumnezeu a fost o moarte adevarată, asemenea mortii oricarui om. Potrivit tradiției, a fost îngropată într-un mormânt din Ghetsimani, iar după trei zile, mormântul ei a fost găsit gol, după cum mormântul Mântuitorului a rămas gol.

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.