15 ani de Dedienne România la Făgăraș

Au trecut deja 15 ani de când grupul francez Dedienne a deschis o fabrică și la Făgăraș. Astăzi, reprezentanții firmei franceze au ținut să sărbătorească momentul chiar în curtea fabricii. Invitații au fost, în primul rând, angajații firmei Dedienne, reprezentanții firmei din Franța prin comitetul de directori și investitori, clienți, furnizori, parteneri de afaceri, parteneri sociali și reprezentanți ai autorităților publice locale și județene.

„Vreau să mulțumesc reprezentanților firmei Dedienne Roumanie pentru eforturile făcute alături de ceilalți parteneri și de primărie, pentru ca acest proiect, extrem de important, al Școlii profesionale franceze, să prindă contur. ”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Din 2004, de când este activă în Făgăraș, Dedienne România a reușit să aducă bunăstare orașului, prin crearea de locuri de muncă, dar și prin înființarea Școlii Profesionale Franceze.

„Firma Dedienne a adus bunăstare Făgărașului prin crearea de locuri de muncă, prin formarea profesională a angajaților. În consecință, firma franceză a adus un suflu european la noi în oraș.”, a declarat reprezentantul Primăriei Făgăraș, Elena Nemeș.

La eveniment a fost prezent și președintele grupului francez, care a ținut să felicite echipa fabricii din Făgăraș fără de care, spune el, grupul nu ar exista.

„În spatele acestei aventuri umane, este concretizarea aventurii Europei Unite. O Europă economică, bineînțeles, dar mai ales o Europă care aleargă și o Europă a păcii. Și de acest lucru putem fi mândri, deoarece sunt faptele care vorbesc și nu doar vorbe. Toată această muncă este o muncă de echipă și această muncă este o muncă de zi cu zi a echipelor franceze și care au adus contribuția lor în așa fel încât, Dedienne România să  poată să treacă toate testele și să ne îndreptăm cu bine spre domeniul automobil pentru care astăzi lucrăm. Fără acest grup, Dedienne România nu ar fi existat și fără Dedienne România, viitorul grupului nu ar exista”,  a declarat Pierre-Jean Leduc., președintele grupului Dedienne.

Piața și-a schimbat trendul, astăzi piața componentelor pentru automobile a fost mutată spre Europa de Sud-Est și Europa de Est, unde Dedienne România are rolul său important.

Pe lângă fabrica din Făgăraș, grupul Dedienne reprezintă astăzi 620 de persoane, cu 4 uzine în Franța și una în Statele Unite ale Americii. Uzina din SUA este un punct important pentru dezvoltarea grupului pe domeniul aeronautic. Pentru a se putea dezvolta, grupul  a început să să lucreze pe mai multe piețe, nu doar pe piața de automobile care reprezintă 40% din cifra de afaceri a grupului.

„În 2004  a fost creată ca societate. A fost construită prima hală de fabricație în care am intrat în ianuarie 2005, am început cu câțiva angajați asamblarea de componente pentru telefoane mobile, iar din luna martie am demarat injecția. Astăzi suntem 210 angajați, 7000 m pătrați, cu o cifră de afaceri de 13 milioane de euro. Avem patru ateliere de fabricație, injecție, asamblare, vopsire, prelucrări mecanice. Lucrăm pentru domeniul automotiv, aeronautic, medical și alte industrii. Am avut parte de încrederea investitorilor care au investit cel mai mult în România și astăzi rezultatele sunt pe măsură.”,,” a declarat Teodora Țarog, managerul general al Dedienne România.

Pentru viitor, grupul francez are în plan și câteva inovații pentru fabrica de la Făgăraș, inovații care deja le dezvoltă în celelalte fabrici ale lor.

„Astăzi, noi procesăm materiale plastice și în același timp ne îndreptăm tot mai mult spre materiale care sunt derivate sau obținute din componente bio. Am dezvoltat un material inovator care este obținut din fibră de in și amidon de porumb, este un material biodegradabil, compozit. Materialul respectiv este folosit astăzi foarte mult în industria aeronautică.”, a mai spus Teodora Țarog, managerul general al Dedienne România.

La finalul evenimentului aniversar, invitații au avut ocazia să vadă pe viu întreg procesul tehnologic de fabricație.

(Aurel CSATO)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.