„Port și tradiție de Crăciun în Țara Făgărașului“, astăzi la Copăcel

Evenimentul devenit deja tradiție „La Copăcel, de sărbători“ va avea o organizare mult mai amplă anul acesta. Cu sprijinul Grupului de Acțiune Locală „Răsăritul Țării Făgărașului“, la evenimentul organizat în 27 decembrie, de Sfântul Ștefan denumit „Port și tradiție de Crăciun în Țara Făgărașului“ vor ajunge reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și nu numai, dar și ansambluri și artiști de muzică populară din Țara Făgărașului. Cap de afiș este interpreta Veta Biriș.

Și pentru că este un eveniment al GAL-ului, vor fi prezenți reprezentați și cete de feciori din cele șapte sate care sunt cuprinse în GAL: Hârseni, Mândra, Șercaia, Părău, Comăna, Șinca Nouă și Holbav.

Invitații sunt așteptați la Căminul Cultural în jurul orei 13.30 iar evenimentul va debuta cu o conferință care va avea loc la Căminul Cultural, începând cu ora 14.00.

La Copăcel va fi o conferință în care avem invitați de la Ministerul Agriculturii, AFIR, de la LEADER, de la Centrul Regional de la Sibiu, de la Alba- Iulia, de la OJ Brașov, toți care sunt implicați în fonduri europene pe PNDR. O să avem cinci module, cinci subiecte de dezbătut și la fiecare vorbește un specialist, inclusiv de la Direcția Sanitar Veterinară, ca să mai lămurească oamenii cu produsele agricole, cu produsele locale, cu produsele tradiționale“, a spus Maria Palfi, agent de dezvoltare în teritoriu la GAL Răsăritul Țării Făgărașului.

Tinerii cetași, dar și familii din cele șapte sate care fac parte din GAL își vor etala portul popular într-o paradă pe ulițele satului Copăcel.

O să avem o paradă a portului cu cetele din cele șapte comune care să pornească de la muzeu și până la Căminul Cultural. Acolo vor urca pe scenă și vor prezenta un program cu ce este mai semnificativ pentru comuna lor. O să fie apoi un program artistic în care o să avem artiști din zonă. O să fie Mariana Șandru, tineri din toate comunele. O să fie invitată Veta Biriș. Mai avem niște invitați, dar nu știm sigur dacă pot să ajungă, este vorba de Ansamblul de Dansuri Populare din Oaș, de la Târna Mare. Echipa de dansuri de la Hârseni, Ansamblul de Dansuri Făgărașul și poate și alte ansambluri“, a mai spus Maria Palfi.

„În 27 decembrie, de Sfântul Ștefan va fi organizat de către GAL Răsăritul Țării Făgărașului un festival. Avem oaspeți de marcă, va veni și Veta Biriș, din partea Ministerului Agriculturii vom avea reprezentanți. O să fie un eveniment cu produse tradiționale din Țara Făgărașului care va fi în curtea căminului. Pe lângă produse tradiționale o să fie colinde din zona Țării Făgărașului cu mai mulți artiști locali“, ne-a spus Mihai Oltean, primarul comunei Hârseni.

Cei prezenți vor fi invitați apoi la o masa tradițională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.