Mai sunt 3 zile până când se va da startul la Bikeathon 2019

Mai sunt 3 zile până când se dă startul celui mai așteptat eveniment sportiv de strângere de fonduri  din Țara Făgărașului, Bikeathon 2019. Devenit deja o tradiție, ediția a VI-a a Bikeathon va avea loc sâmbătă, 8 iunie. Bicicliștii înscriși vor pedala pentru ca cele 14 proiecte să prindă viață.

Startul se va da din fața Cetății Făgăraș iar cei care vor porni primii în competiție vor fi cicliștii din cursele MTB pentru elită, bkt71 și bkt40. Traseul se anunță unul spectaculos, printre dealurile ce mărginesc orașul, prin satele săsești și chiar pe lângă impunătoarele Movile de la Șona. Organizatorii spun că există riscul ca peisajul să te fure și astfel să rămâi puțin în urmă.

Imediat după ce cursele MTB pentru elită se vor termina, vor porni pe același traseu și cicliștii de la cursa bkt22.

Cursele populare, bkt 10 și bkt4 vor fi fără miză  și vor avea loc în vecinătățile orașului. Traseul va avea 10 km iar cei în scaun rulant vor avea de parcurs un traseu de doar 4 km.

Bineînțeles că nu vor lipsi nici copii de la 3 ani în sus. Ei vor avea de parcurs câteva adecvate vârstei lor, în jurul cetății, în cursele necompetitive bktJunior1, bkt Junior2 și bktJunior3.

Și pentru ca toată lumea să fie implicată în ceea ce înseamnă Bikeathon 2019, în zona de START/SOSIRE de la cetate, organizatorii au pregătit pentru public tot felul de activități interactive. Cei mici, dar și cei mari vor putea să-și testeze abilitățile de tras cu arcul, vor putea învăța tainele fotografiei în cadrul proiectului fotografic „Înger pentru o zi”. Mai mult, va fi și o zonă de relaxare, plină de hamace și puff iar bicicliștii veniți din cursele lungi vor lua parte la un gulyas show și la tot felul de tehnici de relaxare ca yoga, masaj sau terapia Bowen.

Bikeathon 2019 se va încheia seara, unde, pe zidurile cetății din partea  sudică, vor fi proiectate, pe un ecran gigant, scurt-metraje din selecția NexT Film Festival și evident, totul va culmina cu un concert în aer liber.

Cele 14 proiecte înscrise anul acesta sunt:

Primul ajutor medical în cadrul serviciului de pompieri Cobor

Cabana Urlea, împreună redeschidem poarta estică de acces spre Creasta Făgărașului

Pedalează pentru pădure

Mobilizăm Fondul Scaunelor Rulante pentru 8 persoane cu dizabilități din Țara Făgărașului

Educație pentru TINEri

Tabăra din satul meu – tabere gratuite pentru copiii de la țară

EVADART

Vreau să fiu din nou campion!

Sunt copil și eu! Vreau la mare…

Supraviețuire împreună

Dăruiește-mi șansa să fiu autonom

Teren de baschet între blocuri

Sport pentru o comunitate sănătoasă

Urlea Eco Trail Run 2019

Bikeathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitate, unde comunitatea interacţionează şi se implică să atragă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile non profit, grupurile de iniţiativă sau persoanele fizice propun proiecte pentru comunitate. Biciclistii aleg un proiect pe care îl sustin prin plata taxei de participare si prin mobilizarea unui cerc de sustinatori. Susţinătorii/donatorii pot contribui donând o sumă fixă sau variabilă (per kilometru pedalat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *