Făgărășenii, așteptați la cele două evenimente dedicate eroilor neamului

Făgărășenii sunt invitați, joi, 6 iunie, să participe la evenimentele dedicate eroilor neamului . Cu ocazia Zilei Eroilor, sărbătorită în fiecare an de Înălțarea Domnului, în orașul nostru vor avea loc două ceremonii solemne în memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă. Astfel, începând cu ora 11:30, la Monumentul dedicat eroilor din curtea Bisericii „Sf. Ioan Botezătorul“ din Galați, va fi o slujbă cu depunere de coroane în amintirea celor care s-au jertfit pentru patrie. Evenimentul nu se va încheia aici, urmând ca la ora 13:00, să fie depuse coroane și la Parcela de Onoare din incinta Cimitirului Nou, acolo unde au fost mutate osemintele eroilor făgărășeni.

La eveniment sunt așteptați să participe veteranii de război, directori ai instituţiilor de învăţământ, consilieri locali, reprezentaţi ai partidelor politice şi ai unor instituţii publice, elevi şi localnici. De asemenea, cei prezenți vor putea urmări și defilarea militarilor din garnizoana făgărășeană.

[smartslider3 slider=6]

Începând din anul 1920, în Sărbătoarea Înălţării Domnului este şi Ziua Eroilor, România fiind prima ţară în care au fost comemoraţi, în aceeaşi zi, atât eroii străini şi cei români. Regula nu a fost aplicată în timpul regimului comunist, când eroii erau comemoraţi în 9 mai, însă, după Revoluţie s-a revenit la data iniţială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.