„Tradiții românești“ – festival de pricesne și recitări cu tematică pascală la Lisa

Tradițiile sunt duse mai departe în comunele Țării Făgărașului iar cele legate de sărbătoarea pascală au de asemenea o mare însemnătate pentru comunitățile făgărășene. Astfel, ieri, satul Lisa a găzduit Festivalul de tradiții românești, un eveniment în care s-au cântat pricesne, s-au recitat poezii ți s-au prezentat coșuri cu ouă, toate cu tematică pascală. Zeci elevi din Lisa, dar și din localitățile învecinate s-au întrecut în cadrul festivalului, organizat la Căminul Cultural din sat.

Localitatea Lisa a îmbrăcat din nou ieri haine de sărbătoare, pentru a duce mai departe tradițiile satelor făgărășene. La Căminul Cultural din sat, elevii din cinci localități s-au reunit în cadrul unui festival concurs.

Acest eveniment a avut mai multe secțiuni: pricesne, grup și solist, poezii și coșul cu ouă specifice Paștelui. Au participat cinci școli: Școala Lisa, Școala Drăguș, Clubul Elevilor Victoria, Școala Ucea,  Școala Recea.Proiectul i-a avut coordonatori pe dir. prof Tatiana Toacă, prof. Ștrugaru Laura, insp. sc. Ion Negrilă și insp. șc. Ciprian Șandor. Am avut sprijinul Primăriei Lisa în desfășurarea acestui proiect și a tuturor colegilor din școală,  fără de care nu am fi putut organiza acest eveniment“, ne-a spus prof. Tatiana Toacă, dir. Școlii Gimnaziale Lisa.

De la Școala Gimnazială din Lisa au participat  elevi din clasa a II-a și a IV-a cu pricesne grup, îndrumați de prof. Tatiana Toacă și solista Mihaela Șerban, îndrumată de Tatiana Toacă.

Tot de la Școala din Lisa au participat un grup vocal de la clasele V-VIII, dar și două fete Antonia Niciu și Ioana Stan, îndrumate de prof. Laura Strugaru. La secțiunea „poezii“ au participat: Andreea Broscoțean și Mihai Popa

Elevii clasei a III-a coordonați de prof. Ivașcu Iuliana au prezentat o priceasnă, dar și poezii.

De la Școala din Drăguș au participat  elevii din grupul „Ciucurii Drăgușului“, dar și Dragoș Gușeilă la proba de individual. La secțiunea „poezii“ a participat Alesia Codrea Stoia, de la Școala din Ddrăguș.

De la Clubul Elevilor Victoria au participat Andreea Sarsama și Mihaela Șerban, îndrumate de prof. Mihai Halmagiu.

De la Școala din Ucea a participat Grupul Srinx, coordonat de Constantin Cârstea, Adina Bârsan și Elena Petrișor.

De la Școala  din Cincu a participat Ștefania Neagoe la secțiunea soliști, îndrumată de prof. Ionuț Ivașcu.

De la școala din Recea au participat „Crăișorii Recii“, îndrumați de prof. Paula Petrișor și prof. Marius Lupu.

Din juriul festivalului au făcut parte:  preot paroh Sergiu Dudan, de la Lisa, preot paroh Ioan Drăghici, de la Sâmbăta de Sus, inspectorul școlar adjunct Ioan Negrilă, dar și profesorii Adriana Moga, Anca Drăghici și Petronela Covoran, Maria Nichiu, Mioara Rus și Ana Costea.

La finalul festivalului, elevii au fost premiați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.