Parohia Calbor are un nou preot paroh

Biserica din satul Calbor a fost neîncăpătoare astăzi pentru zecile de credincioși  prezenți la locașul de cult pentru a-i mulţumi fostului preot Adrian  Grosu, care a slujit cu dragoste comunitatea satului, cât şi pentru a-l întâmpina pe noul paroh, Florin Popa, care-i va purta în rugăciune înaintea lui Dumnezeu de acum înainte.

Fostul preot, cel care a slujit timp de cinci ani în satul Calbor s-a transferat la parohia Teliu, pentru a fi mai aproape de familie. Postul rămas vacant a fost ocupat prin concurs de pr. Florin Popa.

Noul paroh are 26 de ani și este din Făgăraș. A absolvit Facultatea de Teologie “Sfântul Andrei Șaguna” în anul 2015, iar în anul 2017 a terminat Masterul secția Teologie – practică, la aceeași facultate din Sibiu. La 1 octombrie 2017, a fost numit preot paroh la parohia din satul Glâmboaca, judeţul Sibiu.

„Astăzi, biserica din Calbor a fost plină cu călboreni, boholțeni, oameni din Țara Făgărașului, dar și de oameni din parohia Glâmboaca, unde preotul Florin Popa a fost preot paroh. I-am spus rămas bun preotului Adrian Grosu, care a păstorit timp de cinci ani de zile la parohia din Calbor și care s-a dus alături de familie, lângă  Brașov. Noul preot, Florin Popa, făgărășean, a preluat parohia Calbor și sperăm o conlucrare bună între Biserică și Primărie, așa cum a fost și până acum, așa cum este în toate satele din comuna Beclean, ca să facem lucruri bune pentru comuna Beclean. I-am mulțumit IPS Laurențiu Streza,deși nu a fost prezent, pentru că ne-a ajutat ca să nu rămânem fără preoți în comuna Beclean. La Luța, acum ceva timp, a fost instalat noul preot, care deja și-a intrat în atribuțiune și a făcut lucruri bune acolo. De asemenea, la Boholț avem preot nou și la fel și azi la Calbor.“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Slujba a fost oficiată de pr. protopop Iulian Boac împreună cu un sobor de preoți.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.