Încep lucrările la podul peste Valea Lisei

Un pod vechi, construit prin anii 50, aflat în stare avansată de degradare, în urma inundațiilor din 2007  va fi modernizat complet. Primăria Lisa a obținut în urmă cu doi ani fonduri prin PNDL, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, pentru patru proiecte depuse iar unul din acestea prevede realizarea acestui pod peste Valea Lisei, la Ciocea. Ieri, primarul comunei a semnat contractul de execuție și în cel mai scurt timp vor demara lucrările de construire a noului pod. 

Patru proiecte realizate de Primăria Lisa au primit finanțare prin PNDL, de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Este vorba de „Modernizare drum comunal DC 75A în comuna Lisa, județul Brașov“, în valoare de 4.523.208 lei, „Modernizare drumuri de interes local în comuna Lisa, județul Brașov“, în valoare de 4.984.604 lei, „Reabilitare pod peste Valea Lisei la Ciocea, comuna Lisa, județul Brașov“, în valoare de 534.856, lei, „Realizare pod peste pârâul Breaza, comunei Lisa, județul Brașov“, în valoare de 1.336.550 lei.

Dacă la podul de la Breaza au demarat deja lucrările iar celelalte proiecte sunt în diferite stadii de implementare, ieri s-a semnat contractul și pentru podul de la Lisa, lucrare adjudecată la suma de aproximativ 400.000 lei plus TVA.

Am semnat contractul de execuție ieri pentru proiectul „Reabilitare pod peste Valea Lisei, la Ciocea“. O să eliberăm autorizația de construire săptămâna viitoare, cât mai urgent, pentru că suntem cu avizele în termen. Proiectul tehnic este făcut ș cât mai curând va intra în lucru noul pod, nu știu exact dacă înainte de Paște, dar după sărbători, sigur. Podul existent este din anii ’50-60 și este destul de tare degradat. A fost stricat foarte tare la inundațiile din 2007 și de atunci așa a rămas. I-am pus limitare de tonaj de 3,5 tone și trebuia reabilitat, pentru că nu puteam să-l lăsăm să cadă“, ne-a declarat Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.