„Îmi doresc ca părinții să decidă și nu niște oameni din diferite partide politice care blochează educația culturală“

Managerul Casei Municipale de Cultură Făgăraș, Diana Gribincea Popa, a transmis asociațiilor de părinți din școlile din Făgăraș, dar și Inspectoratului Școlar Județean și Consiliului Județean Brașov o scrisoare deschisă, prin care semnalează o problemăpe care o întâmpină  în instituțiile de învățământ din oraș și mai exact „boicotarea de anumite cadre didactice care au funcții în partide politice“.

 

[smartslider3 slider=1]

Redăm textul integral al scrisorii, mai jos:

În atenția: Asociațiilor de părinți ale școlilor din Făgăraș

                     Inspectoratului Școlar Județean Brașov

                     Consiliului Județean Brașov

Doamnelor și domnilor,

Am decis să scriu această scrisoare deoarece apreciez efortul părinților de a-și crește copiii cât mai armonios și pentru că știu că își doresc ca ei să ajungă niște oameni de bine.

Vă spun această situație deoarece instituția pe care o conduc nu are culoare politică și nici nu vreau să fie politizată în vreun fel.  Cultura și educația nu trebuie să aibă culoare politică!

Misiunea mea la Casa de Cultură Făgăraș este de a bucura suflete prin evenimente culturale de înaltă ținută. De asemenea, trebuie să formez publicul spectator pentru viitor, iar pentru a realiza acest lucru trebuie să propun copiilor din Făgăraș și Țara Făgărașului evenimente pe gustul lor.

Știu că sacrificiul părinților de a ține un copil în școală este foarte mare și, de multe ori, orice cheltuială în plus îi supără, dar ceea ce vreau să vă spun este doar ca să vin în sprijinul lor și al copiilor.

Casa municipală de Cultură Făgăraș propune conducerii școlilor în jur de patru evenimente într-un an școlar – piese de teatru, concert lecție de muzică clasică, expoziție interactivă, filme 3d – la care copiii pot participa în grup organizat de la școală. Spre surprinderea mea, doar unii copii vin la evenimentele propuse deoarece ceilalți nici măcar nu află că există astfel de spectacole la Casa de Cultură. De ce? Deoarece suntem boicotați de anumite cadre didactice care au funcții în partide politice.

Ce îmi doresc? Îmi doresc ca părinții să decidă la ce evenimente trebuie să participe copiii lor și nu niște oameni din diferite partide politice care blochează educația culturală a acestor ființe nevinovate.

Vă mulțumesc anticipat!“,

Diana Gribincea – Popa – manager Casa de Cultură Făgăraș

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *