Cântec, joc și voie bună în comunitatea din Berivoi

Locuitorii satului Berivoi au avut parte în după-amiaza zilei de duminică, 3 martie, de un eveniment deosebit. Preoții parohi din Berivoii Mari și Berivoii Mici, alături de săteni au organizat o șezătoare intitulată „Educație pentru comunitate“. Pe lângă discuțiile despre comunitate,  educație sau familie, cei prezenți au avut parte și de un frumos spectacol pregătit de organizatori.

Mă bucură foarte mult faptul că văd costume populare, aceste costume atât de frumoase, aceste costume care ne reprezintă, care ne definesc, care ne bucură sufletul. Este, cred eu, atât de important să le scoatem în evidență, este atât de important să ne mândrim cu ele. Dorim ca pe viitor să mai avem astfel de evenimente, să ne mai bucurăm împreună, să promovăm ceea ce ne reprezintă ca și comunitate, dar și să conservăm, să protejăm zona noastră“, a spus pr. Ioan Fusărău, paroh în Berivoii Mari.

Astăzi am pus umărul la o lucrare mare, o lucrare care este numai un pas, nu am ajuns la linia de sosire. Această educație pentru comunitate m-a uimit în ultima vreme, când am căutat subiecte pentru această întâlnire. Sunt extraordinar de multe idei, de deschideri pentru noi. Această zi este a noastră, este un început extraordinar, un început care nu este pentru cine ce a făcut, ci dimpotrivă comunitatea este acel loc ca și în familie. În familie dacă ai căzut, tata te ridică, mama te ridică, îți întinde o mână, asta e comunitatea și așa o văd ca o familie în care ne dăm mâna să ne adunăm, să fim uniți. “, a spus pr. Adrian Gheorghe Dan, paroh în Berivoii Mici.

Cei prezenți la eveniment au fost încântați de cântecele corului Liceului Ștefan Octavian Iosif din Rupea, coordonat de pr. Iulian Ungureanu, parohul din Jibert.

Invitatul special al evenimentului a fost îndrăgitul interpret făgărășean, Ionuț Langa.

Pe lângă muzică și voie bună, organizatorii au pregătit și un ceaun pentru cei prezenți la eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.