Primarul Făgărașului anunță începerea lucrărilor pentru un proiect important în municipiul nostru

Proiectele demarate de administrația publică locală încep să prindă contur. Pe pagina de socializare, primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, anunță în această dimineață, una din investițiile cu fonduri europene, în valoare de  21 805 731,57 lei. În cadrul acestui proiect, Cetatea Făgăraș va beneficia de importante investiții. Este vorba de lucrări de consolidare, restaurare conservare și punere în valoare a întregului ansamblu arhitectural, regularizarea malurilor lacului și implicit lățirea luciului de apă, pod din lemn pe latura de est cu mecanism de ridicare, poduri de acces și pe laturile de sud și nord, circuite de vizitare atât în exterior cât și în interior, amenajate alei pietonale si locuri de belvedere și de odihnă care vor completa tabloul refuncționalizării cetății . Potrivit anunțului postat de edilul șef al municipiului, contractul de achiziție publică cu ofertantul declarat câștigător al procedurii de licitație, urmează să fie semnat zilele acestea.

Au trecut 2 ani și 7 luni de când m-am alăturat colectivului Primăriei Municipiului Făgăraș. O perioada de timp în care s-a lucrat intens în reorganizarea și eficientizarea fiecărei direcții a primăriei, s-a lucrat intens la realizarea de proiecte cu finanțare europeană, din bugetul de stat sau local. A sosit momentul în care cu bucurie anunțăm o serie de proiecte care vor contribui din plin la creșterea calității vieții făgărășenilor.

Cetatea Făgăraș este de 600 de ani martorul istoriei noastre și un simbol al Țării Făgărașului.

Proiectul ”RESTAURAREA ȘI VALORIFICAREA DURABILĂ A PATRIMONIULUI CULTURAL AL MUNICIPIULUI FĂGĂRAȘ – CETATEA FĂGĂRAȘULUI” cu finanțare europeană presupune:

– lucrări de consolidare, restaurare conservare și punere în valoare a
întregului ansamblu arhitectural.
– regularizarea malurilor lacului și implicit lățirea luciului de apă.
– pod din lemn pe latura de est cu mecanism de ridicare.
– poduri de acces și pe laturile de sud și nord
– circuite de vizitare atât în exterior cât și în interior.
– amenajate alei pietonale si locuri de belvedere și de odihnă care vor
completa tabloul refuncționalizării cetății

Valoarea proiectului este 21 805 731, 57 lei, iar zilele acestea vom semna contractul de achiziție publică cu ofertantul declarat câștigător al procedurii de licitație. Lucrările vor începe în prima parte a verii. Mulțumesc întregului colectiv al Primăriei Municipiului Făgăraș pentru reușită. Vom anunța și alte proiecte în zilele următoare.“, a scris pe contul de socializare Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.