Bani pentru făgărășenii care colectează selectiv gunoiul

De luna aceasta, făgărășenii, persoane fizice și juridice, vor plăti mai mult pentru serviciile de salubritate. 13 lei/persoană/lună vor plăti persoanele fizice, sub formă de taxă specială. Aceasta va fi achitată la serviciul Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Făgăraș. Persoanele juridice vor plăti 160 lei/mc, cantitatea minimă fiind de 0,5mc, adică un tarif de 80 de lei. Acest tarif va fi plătit în continuare la societatea Salco Serv.

După cum s-a discutat, s-a aprobat Regulamentul de organizare și funcționare. Dacă până acum era tarif și societatea Salco emitea facturile pentru toți clienții, persoane fizice și persoane juridice, la acest moment, persoanele fizice sunt rugate să se prezinte la primărie, să depună niște declarații pe propria răspundere și să fie luați în evidență și bineînțeles și plata prestării serviciilor va fi făcută la primărie. “, ne-a declarat Dragoș Bârsă, directorul Salco Serv.

Totuși, făgărășenii își vor putea recupera parțial sau total din costurile serviciului de salubritate achitate prin taxă De astăzi, s-au deschis 11 puncte de precolectare in Făgăraș( în principal la centralele Ecoterm, dar și la sediul și casieria Salco).

Valoarea bonusării:

– pentru deșeuri de tip PET si doze – 1 leu/sac cu greutatea minimă de 1,5 kg

– pentru  deșeuri de tip carton & hârtie – 2 lei/sac cu greutatea minimă de 4 kg

–  pentru deșeuri de tip sticlă – 3 lei/ sac cu greutatea minimă de 10 kg

„Noi, ca societate, dăm posibilitatea persoanelor care într-adevăr vor să-și reducă costurile, respectiv cheltuielile privind serviciile de salubritate,  să-și recicleze deșeurile și să-le pună separat în sacii pe care îi vor primi gratuit. Contravaloarea pentru un sac galben pentru deșeuri din plastic și metal  va fi 1 leu, sacul albastru 2 lei iar sacul verde 3 lei. Sacul albastru este pentru hârtie și trebuie să fie  de minim patru kilograme iar sacul verde de 10 kilograme, pentru sticlă. Sacii vor fi ridicați direct de la centrele de colectare, de la casieria și sediul societății. La centrele de colectare o să începem cu un program alternativ. În principiu, astăzi, programul pentru șase puncte de colectare va fi de la ora 14.00 la ora 17.00, de unde vor putea fi ridicați saci și pot fi lăsate reciclabilele respective. “, ne-a mai spus directorul Salco Serv.

Așadar, astăzi de la ora 14.00 la 17.00, vor fi deschise următoarele centre de precolectare: Câmpului(centrala termică), 13 Decembrie(Centrala termică), piață(centrala termică-atelier), Negoiu- Gară(centrală termică). La casierie și la sediul societății, programul este zilnic, de la ora 8.00 – 16.00.

La centrele de precolectare, este bine de știut că nu toate deșeurile din plastic sau sticlă pot fi reciclate. Pet-urile trebuie să fie curate, de preferabil să fie presate, la fel și cutiile din carton, sticlele să fie doar din ambalaj, respectiv sticle sau borcane. Din contră, nu ar trebuie să fie folie alimentară sau sticlă de termopan sau alte surse. Practic se iau în considerare doar deșeurile din ambalaje. Aceste tipuri de deșeuri vor fi publicate și la punctele de precolectare, va fi și un regulament în acest sens, pentru a putea să facem o reciclare așa cum trebuie“, ne-a mai spus Dragoș Bârsă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.