Se schimbă vremea – Temperaturi scăzute și ninsori

În ultimele zile, vremea s-a mai încălzit, temperaturile ajungând chiar și până la cinci grade Celsius. Din acest weekend însă, vremea se schimbă treptat, astfel că temperaturile încep să scadă și reapar din nou ninsorile.

Începând cu ziua de sâmbătă, 19 ianuarie, valorile termice vor marca o scădere în toată țara, accentuată mai ales în nord, centru și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între minus 3 și 6 grade Celsius, iar cele minime, între minus 8 și 0 grade Celsius. În regiunile extracarpatice vor predomina perioadele cu nebulozitate de tip stratiform şi pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe şi fulguieli. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări şi precipitaţii în general slabe, ninsori la munte, iar spre seară şi mai ales noaptea, mixte în Banat şi Crişana şi mai ales ninsori în Maramureş şi local în Transilvania. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în special ale masivelor sudice, iar în a doua parte a intervalului şi în sudul Banatului. Izolat se va semnala polei, iar dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.
Potrivit meteorologilor, duminică vremea va fi în general închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în toate regiunile, local moderate cantitativ în cele vestice şi nord-vestice. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi în Maramureş, predominant sub formă de ninsoare în nordul Crişanei, vestul, nordul şi centrul Transilvaniei, jumătatea de nord a Moldovei, mai ales ploaie în sudul şi în estul Olteniei, în Muntenia, ploaie în Dobrogea şi mixte în rest. Pe arii restrânse vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Conform ANM, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, iar cele minime între -6 şi 2 grade. Izolat dimineaţa şi local noaptea va fi ceaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *