Cardurile expirate nu trebuie aruncate. Acestea sunt valabile încă 2 ani de la data expirării

foto: RomaniaTV.Net

Cardurile expirate nu trebuie aruncate. Acestea sunt valabile încă 2 ani de la data expirării. Valabilitatea cardurilor expirate s-a prelungit sau se va prelungi, după caz, automat în sistem pentru fiecare asigurat. Atenționarea vine după ce oamenii s-au prezentat la ghișeele caselor de asigurări și au cerut eliberarea altui card, pentru că cel deținut a expirat.

Sorin Melinte, preşedintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate a Judeţului (CASJ) Braşov, a reamintit ieri faptul că, în conformitate cu un act normativ emis de anul trecut, cardurile de sănătate care au înscrise ca date de expirare 2018 şi 2019 rămân valabile încă doi ani. De altfel, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a avertizat deja persoanele cărora le expiră cardul să nu îl arunce. Atenționarea a venit după ce tot mai multe persoane s-au prezentat la ghișee să primească alt card de sănătate, pentru că actualul card a expirat. CNAS a anunțat că valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită, chiar dacă ele, conform datelor înscrise, (30 iunie 2018, 30 noiembrie 2018, 31 ianuarie 2019 etc) au expirat. „Valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. Acest lucru înseamnă că asigurații pot folosi la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu CASJ cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați”, a precizat pentru mytex.ro, Sorin Melinte.

În cazul în care nu mai aveţi cardul vechi, fie că l-ați aruncat, pierdut sau deteriorat, trebuie să solicitaţi o adeverinţă valabilă 60 de zile, timp în care se va emite un nou card.

Sursa:mytex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *