Un nou record de vizitatori la Cetatea Făgărașului

Făgărășenii se pot mândri cu unul din cele mai frumoase castele din lume, Cetatea Făgăraș. Monumentul arhitectural este și unul din cele mai mari și mai bine conservate din Europa de Est. Datorită promovării de care a avut parte în ultimii ani, dar și a evenimentelor desfășurate la cetate, bilanțul anului 2018, în ceea ce privește vizitatorii, arată un nou record. Aproximativ 157.000 de vizitatori au poposit în orașul nostru, la Cetatea lui Mihai Viteazul, cu peste 30.000 mai mulți, față de anul 2017. Potrivit managerului Muzeului Țării Făgărașului, Elena Băjenaru, au fost înregistrate în anul care tocmai s-a încheiat, 1069 de grupuri, față de 824, în 2017 și 624, în 2016. Lunile de vârf, când au fost înregistrați cei mai mulți turiști, au fost iulie și august. În iulie, 19.000 de vizitatori au ales să vadă Cetatea Făgăraș iar în august, 27.000. Predominant au fost vizitatorii români, urmați de cei din țările europene precum:  Germania, Franța, Ungaria. De asemenea, au fost turiști și din Japonia, China, Canada, SUA. În jur de 25-30% a reprezentat procentul turiștilor străini.

„Când vorbim de vizitatori ne referim atât la cei care au achiziționat bilet, cât și la cei care au participat la evenimentele culturale, pentru că și ei au vizitat  cetatea și muzeul“, ne-a spus Elena Băjenaru, managerul  Muzeului Țării Făgărașului.

Și veniturile instituției au crescut cu 35% față de anul 2017.

A fost pentru noi un an bun, ținând cont că am înregistrat o creștere a numărului de turiști față de 2017, cu aproape 30.000.  Proiectele culturale pe care le-am organizat noi, au atras un număr important de participanți, au fost proiecte expoziționale, organizate în colaborare cu diverse muzee importante din țară. Am avut o sesiune de comunicări internaționale la care au participat specialiști din țară și din afară. Pentru anul 2019, ne propunem organizarea de proiecte culturale interesante și inedite, expoziții realizate cu instituții din țară, dar anul acesta vrem să organizăm și să punem în valoare o parte din colecția Szocs, pe care noi am primit-o anul trecut. “, ne-a mai spus Elena Băjenaru.

 

 

One thought on “Un nou record de vizitatori la Cetatea Făgărașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *