Persoanele fizice şi juridice, obligate să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuare şi din faţa imobilelor. La cât poate ajunge amenda

Făgărășenii, persoane fizice sau juridice, au obligația să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuare şi din faţa imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.

Poliţiştii locali atrag din nou atenţia asupra faptului că cetăţenii municipiului trebuie să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuare, acoperiş, din faţa imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.
Există o Hotărâre de Consiliu Local din 2007, care stabilește obligativitatea cetățenilor de a-și curăța zăpada de pe trotuare, atât a persoanelor fizice. cât și a persoanelor juridice. În cazul în care nu se conformează, sancțiunile sunt între 100 și 500 de lei, pentru persoanele fizice și între 500 și 1500 de lei, pentru persoanele juridice. Deocamdată nu a fost cazul să aplicăm sancțiuni, pentru că în general persoanele juridice s-au conformat, la persoane fizice mai sunt ceva probleme, dar sunt cetățeni în vârstă, cu probleme de sănătate sau locuințe unde nu mai locuiește nimeni. Am făcut verificări încă de la prima zăpadă și încă dinainte să cadă zăpada. Colegii mei au fost pe la toate persoanele juridice și pe la asociațiile de proprietari și li s-a atras atenția cu privire la obligativitatea de a curăța zăpada de pe trotuare“, ne-a spus Lucian Petri, directorul Poliției Locale Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.