600 de puieți de tei și stejar roșu sunt plantați în Făgăraș

Și în această primăvară, Primăria Făgăraș, prin Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat, a demarat o campanie de plantare copaci, inclusiv în Parcul Regina Maria și la spital. 600 de puieți de tei și stejar roșu vor prinde rădăcini în orașul nostru.

600 de puieți de tei și stejar roșu au fost achiziționați de Primăria Făgăraș de la Budila, pentru a fi plantați în această perioadă în mai multe zone din oraș. Acțiunea a debutat deja și va continua pe parcursul lunii mai.

„Am cumpărat 600 de puieți, din care 300 de tei și 300 de stejar roșu. Stejarul roșu o să-l plantăm la spital și prin Parcul Regina Maria, pentru că se face înalt și nu se pretează să-l plantezi în zonele centrale sau de locuințe. Tei am plantat pe 1 Decembrie în jur de 50 de puieți. De asemenea, am plantat în jurul sensului giratoriu, pe Teiului, Stejarului, Câmpului Nou, DN1.“, ne-a spus şeful Biroului horticol din Făgăraș, Adina Streza Sansebeş.

De asemenea și asociațiile de proprietari, care au făcut solicitări, au primit puieți de la ADPP.

Și anul trecut,angajații Serviciului ADP au plantat peste 100 de puieți în Făgăraș, însă spre marea dezamăgire, mulți dintre puieți nu vor ajunge la maturitate, pentru a înfrumuseța zonele orașului, pentru că au fost rupți de răufăcători.

În acest sens, Primăria Făgăraș vrea să inițieze o campanie de conștientizare pentru a implica și comunitatea în amenajarea zonelor verzi și în special în acțiunea de plantare de puieți. O primă astfel de acțiune se va desfășura la nivelul instituțiilor de învățământ.

Amenajarea zonelor verzi include și plantarea florilor în centrul orașului. 38.000 de flori sunt pregătite în sera de pe strada Cetăţii, acolo unde îşi are sediul Serviciul de Administrare al Domeniului Public, pentru a lua locul lalelelor care se vor ofili. Este vorba de begonii, salvie, gazania, tagetes (ferfeni), Catharanthus, dar și mai multe specii de arbuști.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.