Serviciu public de termoficare la Făgăraș?
În cadrul ședinței de îndată, în care a fost numit noul administrator special al Ecotermului, s-a discutat și despre situația actuală a societății de termoficare și perspectivele pentru o îmbunătățire a acestui sistem. Una din soluțiile găsite a fost ca Primăria Făgăraș să-și înființeze propriul serviciu de termoficare. Potrivit primarului Făgărașului, urmează ca în perioada următoare, acest subiect privind înființarea unui serviciu de termoficare, să fie supus dezbaterii publice.
„Situația Ecotermului nu este una foarte bună, dar așa cum am discutat și cu consilierii locali, există o soluție ca acest sistem să fie modernizat cu fonduri europene și să fie eficientizat, doar că acest sistem trebuie să aparțină în totalitate unui serviciu al Primăriei.
În următoarea perioadă, vom intra în dezbatere publică cu acest serviciu și voi explica atunci ce vrem să facem. Se va înființa un serviciu în perioada următoare iar toate instalațiile, bunurile vor reveni proprietarului, adică Municipiului Făgăraș iar Municipiul Făgăraș le va da acelui serviciu pentru ca gestionarea agentului termic în Făgăraș să fie făcută eficient și să fie o prestare corectă. Instalațiile, bunurile sunt în proprietatea municipiului, dar prin contractul de concesiune au fost date societății Ecoterm. După ce Ecoterm nu va mai putea presta acest serviciu, vor reveni înapoi la primărie și vor fi date serviciului ce va fi înființat în următoarea perioadă“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.
Reamintim că Ecoterm SA este în insolvență din anul 2012, după ce a acumulat datorii la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală de peste 2,5 milioane de lei. Întrucât aceşti bani nu i-a mai putut plăti, ANAF a cerut societăţii Ecoterm intrarea în faliment. Dar pentru că acest lucru ar fi însemnat prăbuşirea societăţii, acţionarii Ecoterm, întruniţi în şedinţă, au hotărât intrarea în insolvenţă voluntară, asta pentru a pune în aplicare un plan de reorganizare.