Asigurare de viață plătită din bugetul local pentru primarul și secretarul unei comune din Țara Făgărașului

În urmă cu mai bine de un an de zile, Joliff Erwan sau Francezul din Cobor, cum mai este cunoscut, a depus o sesizare la Curtea de Conturi Brașov, privind o neregulă în cadrul administrației locale din comuna Ticuș. Ieri, Joliff Erwan a revenit cu o postare pe rețeaua de socializare, facebook, prin care face public răspunsul pe care l-a primit de la Camera de Conturi Brașov.

Azi am primit o scrisoare din partea Camerei de Conturi Brașov. În urma unui control efectuat la Primăria Ticuș, anul acesta, între 18 iunie și 25 iulie, inspectori de la Camera de Conturi, au identificat abuzurile comise de primarul și secretarul primăriei, care din 2013 beneficiază de o asigurare de viață plătită din bugetul local și de care numai pompierii voluntari ar trebuie sa beneficieze.
Am denunțat situația asta de mai multe ori, mai ales după 2016, când am început să sponsorizez exclusiv din banii mei serviciul de pompieri din comună, primarul hotărând să nu ne mai ajute cu nimic. Era un fel de pedeapsa pentru faptul c-am fost la alegerile locale un contracandidat. Legea spune clar că primarul, secretarul, viceprimarul și consilierii nu pot face parte din Serviciul voluntar pentru situații de urgentă, în consecință nu pot beneficia nici de asigurare care trebuie plătită pentru pompieri“, a scris pe pagina de socializare Joliff Erwan.

Primarul se apără și spune că a fost vorba despre o neînțelegere. Mai mult, spune că au returnat sumele în bugetul local. 

Sunt asigurări care au fost plătite, asigurări de grup. S-a reglementat situația și nu e nicio problemă acum. Am fost în această situație, pentru că primarul și secretarul făcând parte din Comitetul pentru situații de urgență, doamnele de la asigurări au venit cu acest pachet și ne-au spus  că putem să beneficiem și noi de aceste asigurări și acesta a fost motivul pentru care s-au încheiat polițe și pentru noi, dar după discuția pe care am avut-o cu cei de la Curtea de Conturi, s-a revenit, s-au recuperat banii și nu mai e nicio problemă“, ne-a spus primarul comunei Ticuș, Emil Schiopea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.