Primăria Făgăraș vrea să achiziționeze 40 de camere video

Primăria Făgăraş va implementa un sistem de monitorizare video a oraşului, pentru care este dispusă să plătească maxim 210.000 lei, fără TVA (249.900 lei, cu tot cu TVA). Licitaţia pentru achiziţia şi montarea dispozitivelor a fost lansată zilele trecute pe platforma electronică de achiziţii publice, iar ofertele de la firmele interesate de acest contract sunt aşteptate până în 6 noiembrie.
Potrivit documentaţiilor tehnice realizate de Primăria Făgăraş, vor fi instalate 40 de camere video, în 24 de intersecţii principale ale oraşului. Imaginile obţinute de la camerele de luat vederi vor fi transmise către dispeceratul amenajat în sediul Primăriei Făgăraş, unde vor fi stocate pentru o perioadă de minim 20 de zile. De asemenea, imaginile preluate de camere vor putea fi vizionate şi din sediul Poliţiei Făgăraş şi din cel al Poliţiei Locale a municipiului.

Noi am făcut un proiect autorizat și acum cred că scoatem pentru a treia oară la licitație. Am făcut corecturile de la informațiile suplimentare și sper a acum să se adjudece.  Împreună cu Poliția Municipală am pregătit o hartă cu punctele vulnerabile din oraș unde vor fi amplasate: în intersecții, în Galați, în Combinat. Cele pe care le-am preluat, cele vechi nu funcționează toate și nu sunt performante“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.