Prefectura Brașov va verifica modul în care sunt eliberate titlurile de proprietate. Din Țara Făgărașului, sunt vizate comunele Mândra și Jibert

arhiva

Având în vedere că la unele comisii locale de fond funciar din judeţul Braşov procesul de punere în posesie şi de eliberare a titlurilor de proprietate se desfăşoară cu dificultate, prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a anunţat că a emis un ordin de prefect privind constituirea unei comisii de îndrumare şi control, care va face verificările în teren. Astfel, pentru deblocarea procesului de eliberare a titlurilor de proprietate la nivelul comisiilor locale Dumbrăviţa, Mândra, Ungra, Jibert, Ormeniş, Augustin, Racoş, în perioada 22 octombrie – 9 noiembrie, specialiştii din Prefectura Braşov care formează Comisia de îndrumare şi control vor verifica situaţia în teren cu privire la suprafeţele totale la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale pentru care s-au eliberat sau nu s-au eliberat titluri de proprietate, potrivit bzb.ro.
„De asemenea, va fi analizată situaţia cererilor nesoluţionate, a titlurilor executorii care nu au fost puse în aplicare şi a litigiilor aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti. Totodată, dorim să ştim stadiul actual de punere în aplicare a Legilor fondului funciar, dar şi principalele dificultăţi întâmpinate de către Comisiile locale cu ocazia punerii în posesie. După identificarea problemelor, vor putea fi oferite recomandări de soluţii în conformitate cu legislaţia aplicabilă în domeniul fondului funciar”, a declarat pentru sursa citată, prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu.
Rezultatul verificărilor şi măsurile dispuse vor fi centralizate într-un raport care va fi supus aprobării prefectului în termen de 30 de zile de la finalizarea controlului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.