45 de ani de la absolvirea Școlii Militare din Făgăraș

Promoția 1973 – prima promoție de cadre militare femei – a aniversat, pe 12 octombrie, 45 ani de la absolvirea Școlii Militare de la Făgăraș.
Revederea a început cu înălțarea drapelelor pe platoul unității și cu fotografia de grup. A doua zi, s-a citit catalogul promoției, s-au ținut discursuri, iar comandantul Centrului, locotenent-colonel Ștefan Cîmpean, a înmânat doamnei general-maior (r) Floarea Șerban o diploma de merit. La finalul aniversării, doamnele ofițer și subofițer în rezervă, au vizitat Sala de Tradiții a unității, Muzeul Cetății Făgăraș si au plantat un stejar în curtea unității.

Generalul-maior (r) Floarea Șerban este prima femeie general din Armata Română. În cadrul discursului, aceasta a spus: “Anii parcurși ne-au înnobilat cu un plus de înțelepciune, curaj și demnitate, iar acum, după 45 de ani, cred că putem afirma că am avut o viață frumoasă și că suntem învingătoare. Învingătoare nu în sens sportiv, nu în sens competitiv, ci doar în sensul reușitelor profesionale. Ca și alții, sunt de părere că în viață, a fi învingător nu înseamnă să colecționezi succese, de orice natură ar fi ele, ci înseamnă să ai forța de a te ridica după ce ai căzut, să ai puterea să mergi mai departe, să ai tăria să mai zâmbești. Și, printre noi, nu lipsesc exemplele. Le știm.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.