Două eleve ale Colegiului Național „Radu Negru“, premiate pentru rezultate academice deosebite

Două eleve ale Colegiul Naţional „Radu Negru” din Făgăraş vor primi burse în cadrul „Fondului de Burse pentru Excelenţă”.  Este vorba de Alessia Andreiaş  şi Maria Cucu, eleve cu rezultate deosebite la învățătură.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF)  împreună cu partenerii GRASP Milano – Global Romanian Society of Young Professionals au lansat în luna noiembrie prima ediție a programului „Fondul de Burse pentru Excelență” pentru a premia două eleve de liceu din Țara Făgărașului cu rezultate academice deosebite din domeniul tehnic/real/STEAM și care vor să urmeze o carieră profesională într-unul din aceste domenii. 

Comisia de evaluare formată din reprezentanți ai comunității GRASP și un reprezentant al Consiliului Director al FCTF, au evaluat cele trei aplicații primite pe baza criteriilor de eligibilitate, exprimate în Ghidul de Finanțare și au desemnat cele două finaliste. Acestea sunt Alessia Andreiaș și Maria Cucu, ambele frecventând Colegiul Național „Radu Negru” din Făgăraș.

„M-am alăturat cu plăcere acestui proiect pentru că îmi doresc să văd cât mai multe tinere care excelează în materii STEM. Consider că este important ca numărul tinerelor interesate de aceste materii să crească, iar acordarea de burse unor eleve de liceu le va încuraja pe acestea să își urmeze pasiunea. Fie că vorbim de informatică, robotică, matematică, fizică, chimie sau alte materii similare, astfel de inițiative, împreună cu sistemul educațional, pun bazele specialistelor de mâine.”, a declarat Salomeea Emiliana, membru în comisia de evaluare, reprezentant GRASP Milano, Senior Underwriter Engineering (departamentul Corporate, Asigurări Tehnice).

Cele două eleve au impresionat juriul prin rezultatele extraordinare obținute la instituția școlară pe care o frecventează cu (medii generale de peste 9,70) , povestea personală, ambiția și determinarea lor, implicarea lor ca voluntar în diverse acțivități/evenimente din comunitate, dorința lor de a persevera într-un domeniu tehnic, predominant ales de către sexul masculin.

Întotdeauna educația a fost pe primul loc. Consider că învățând pot să-mi fac un viitor mai bun și încercând să fiu cea mai bună în ceea ce fac, o să pot contribui la evoluția societății. Mi-aș dori să ridic anumite standarde deoarece trăiesc într-o țară atât de frumoasă, cu atât de mult potențial, dar prea puțin valorizată și îndrăgită. Ador matematica, fizica, chimia și biologia. Acestea mă fascinează, mă mențin curioasă și mai mult, îmi dezvoltă capacități mintale și felul de a gândi. În raport cu prieteni cu alte înclinații, pot spune că am o gândire analitică ce mă ajută să ies din multe situații. Faptul că ajungi la un rezultat utilizând mijloace specifice îți crește enorm încrederea în sine.”, ne spune Alessia Andreiaș.

„Școala a reprezentat mereu pentru mine locul care mi-a format o baza de cunoștințe, dar și locul care m-a făcut curioasă și dornică să progresez constant. De departe, matematica și fizica sunt materiile mele preferate și principalele mele subiecte de interes. Cred ca cele două merg mână în mână, se completează, iar transferul de cunoștințe de la o materie la alta este surprinzător. Îmi place să fac o problemă și să mă gândesc la ea până găsesc rezolvarea. Pot spune că, la final, atunci când îi găsesc soluția, este momentul de împlinire, de încredere în forțele proprii și de putere pentru a continua să aprofundez subiectul, dar pot spune cu cea mai mare sinceritate că iubesc parcursul și întregul proces de soluționare.” , mărturisește Maria Cucu.

În perioada 15 decembrie 2020 – 15 februarie 2021, membri ai comunității GRASP Milano – Global Romanian Society of Young Professionals vor iniția campania de strângere de fonduri pentru a mobiliza resurse din comunitatea lor. Valoarea bursei va fi stabilită la finalul campaniei de mobilizare de fonduri și se va acorda într-o singură tranșă la finalul lunii februarie. Bursa va putea acoperi costuri de susținere a activității școlare și extrașcolare (echipamente care asigură buna funcţionare a şcolii online, transport școlar, manuale, culegeri, rechizite, cursuri de perfecționare, cazare/cămin, cantină, participare la concursuri/tabere educaționale/workshop-uri/conferințe, obținerea unor certificate de limbă sau a unor competențe, etc.).
Cele două bursiere vor beneficia, pe lângă bursa propriu-zisă, de sesiuni de training/mentorat pe care echipa GRASP Milano le va organiza cu profesioniști în domeniile în care elevele doresc să performeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *