Proiect îndrăzneț, realizat prin Compania Națională de Investiții

FOTO: ARHIVA

Se fac pregătiri pentru proiectul de care s-a mai discutat și anume: „Bazin de înot acoperit în Municipiul Făgăraș“. Locul ales pentru amplasarea acestui obiectiv este Parcul Regina Maria și mai exact: fostul ștrand. La ultima ședință a Consiliului Local s-au aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici, pentru ca mai apoi toate documentele să fie depuse la proiect și predate Companiei de Investiții, din cadrul Ministerului dezvoltării, care finanțează și execută lucrarea.

Am aprobat indicatorii tehnico- economici la bazinul de înot acoperit, bazin ce va fi construit pe fostul ștrand municipal, în Parcul Regina Maria. Această investiție va primi finanțare de la Compania Națională de Investiții. Prima etapă, prin care se acordă această finanțare, a fost o cerere pe care am făcut-o anul trecut, am fost prinși în lista sinteză iar a doua etapă este de a face această documentație, acest studiu de fezabilitate și predarea terenului și a documentației aferente, Companiei Naționale de Investiții“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Proiectul presupune: bazine de înot, vestiare de acces la bazine, toalete, inclusiv pentru cele cu dizabilități, saună uscată, saună umedă, saună sărată, lifturi pentru accesul persoanelor cu dizabilități, spații anexe, cabinet medical, tribune, sală de fitness cu recepție, vestiare și grupuri sanitare, dar și alte încăperi pentru buna funcționare a bazinului.

De asemenea, zona rămasă liberă de construcții, va fi amenajată cu alei, căi de acces, spațiu verde, locuri de parcare, rastel pentru biciclete.

Valoarea totală a lucrărilor este de peste 21 de milioane de lei iar durata de realizare, de 24 de luni, se arată în indicatorii tehnico-economici, propuși spre aprobare Consiliului Local.

Bazinele actuale, platforma din beton, precum și anexa din lemn, aflate într-o stare avansată de degradare, vor fi demolate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.