Cabana Urlea, povestea merge mai departe. Făgărașul susține reconstrucția acesteia

foto: Poveștile Carpaților

Cabana Urlea, construită de iubitori ai muntelui în urmă cu aproape 100 de ani, va fi readusă la viață de o organizație neguvernamentală și va arăta ca în vremurile apuse.

Din păcate, peste cabana Urlea s-a lăsat o umbră, ce încet, încet a transformat în ruină căsuţa din poveste, unde odinioară se legau prietenii între cei dornici să bată la pas potecile munţilor, căsuţa ce oferea adăpost pe timp de ploaie sau viscol celor se retrăgeau din creasta Făgăraşului.

Prin luna iunie a acestui an, „Poveștile Carpaților”, un ONG din Ilfov, a cumpărat imobilul de la vechiul proprietar și îl va reconstrui.

„În urmă cu o lună ne-am propus să ajungem şi noi în acest colţ de Făgăraş, dorind sa vedem cum este aceasta fantomă a munţilor, o perlă a turismului montan de odinioră, şi ce am putea face pentru ea, şi iată că ajungând aici am descoperit acest loc minunat și ne-am îndrăgostit de el.

Noi credem în povestea cabanei, i-am simţit sufletul şi ne-am propus să îi dăm o sansă, să readucem la viaţă povestea din trecut.

Astfel că, începând cu această lună, Cabana Urlea se află în proprietatea a 3 iubitori de munte ce îşi propun ca prin ONG-ul Poveştile Carpaţilor şi cu ajutorul tuturor celor dornici să revadă cabana Urlea repusă pe picioare, sa începem reconstrucţia acesteia în primăvara anului viitor.

Pentru noi este un pas important, este un proiect ambiţios prin care considerăm ca putem aduce turismul montan în România la un nivel înalt respectând tradiţia şi natura.“, au scris cei trei membri ai asociației, Cristina, Bogdan şi Nicu, pe pagina de facebook, la sfârșitul lunii iulie.

Cristina, Bogdan și Nicu cred în povestea căsuței din munți și spun că i-au simţit sufletul şi vor să îi dea o șansă. Ei conduc o asociație care nu primește bani de la stat, astfel că vor avea nevoie de ajutor.

Făgărășenii care sunt legați de acest loc minunat din Munții Făgăraș și nu numai ei, pot susține acest proiect, fapt pentru care sâmbătă seara, pe 8 septembrie, pe terasa No Comment de la ieșirea din Făgăraș spre Brașov, se va organiza un eveniment ce are ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea proiectului demarat de asociația „Poveștile Carpaților“

Am pornit Urlea Eco Trail Run cu intenția de a reda zonei Urlea notorietatea de odinioară, când acolo era una dintre cele mai vizitate cabane din Carpați. Când o organizație faină a preluat și se apucă de reconstruit Cabana Urlea, o simțim ca pe o prelungire a dorinței noastre și îi considerăm prieteni încă dinainte să-i fi cunoscut.

Hai să fim ne alătură, lor și să le susținem proiectul!

Hai să fim ne alătură, lor și să le susținem proiectul!

Făgărășeni și nu numai, toți cei ce aveți măcar o amintire frumoasă din bătrâna Urlea și care doriți să o vedeți readusă la gloria de odinioară, haideți alături de noi sâmbătă seara, pe 8 Septembrie, pe terasa No Comment de la ieșirea din Făgăraș spre Brașov, să petrecem împreună o seară de povești, amintiri și cântece de munte.

Gândurile bune ajută, însă reconstrucția cabanei va necesita și fonduri, așa că la acest eveniment încurajăm pe toți să doneze pentru susținerea eforturilor oamenilor minunați care redau viața cabanei noastre dragi.

Cei care nu pot veni și doresc să sprijine refacerea Cabanei Urlea o pot face atât sub forma voluntariatului cât și donând direct către Asociația Poveștile Carpaților.
Contul in LEI este: RO30 INGB 0000 9999 0760 2164 deschis la ING Bank
Contul in EURO este: RO02 INGB 0000 9999 0820 9694 deschis la ING Bank
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB

Luați cu voi chitarele, voia bună, amintirile, portofelele și haidem împreună pentru Urlea!

Vă așteptăm cu drag 🙂“se arată în descrierea evenimentului „Făgărașul susține reconstrucția Cabanei Urlea“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.