De acord sau nu cu sensurile unice din Făgăraș?

În ultimii ani, în Făgăraș, din cauza traficului tot mai aglomerat, s-a luat decizia ca pe anumite străzi să se instituie sens unic de deplasare. Aceste decizii nu au fost pe placul unor făgărășeni iar ultimele restricții au adus mai multe comentarii negative la adresa factorilor de decizie din orașul nostru. Ultimele modificări în acest sens au fost finalizate ieri.  Este vorba despre strada Vasile Alecsandri care are acum un singur sens de mers, cu direcția dinspre Protopopiatul Ortodox spre DN1, până la intersecția cu aleea de la blocurile 4 și 5 de pe Tăbăcari. Sensul unic s-a modificat și pe Iazul Morii cu direcția de deplasare dinspre blocurile 4 și 5 spre strada Nicolae Bălcescu.

Sens unic este și în spatele blocurilor 4 și 5, cu sensul de deplasare dinspre Vasile Alecsandri spre piața agroalimentară, până la blocul 54. (blocul de lângă poarta pieței agroalimentare).

„Vom încerca să sistematizăm zona din jurul pieței, pentru că după cum vedeți sunt foarte multe autoturisme, iar acele străzi și aici vorbim de Vasile Alecsandri și Iazul Morii și zona de intrare și ieșire din piață de către Bulevard, sunt foarte aglomerate. Noi am încercat să găsim soluții în comisia de circulație, ca să descongestionăm zona și creăm mai multe parcări. După cum vedeți soluția găsită aproape în toate orașele, unde apar astfel de probleme, este ca pe carosabil să se creeze parcări pentru mașinile care s-au înmulțit în ultima perioadă, făcându-se sensuri unice“, declara în luna iulie, la dezbaterea publică privind instituirea acestor sensuri unice, Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Aceste restricții îi nemulțumește pe mulți făgărășeni, care și-au scris oful pe grupul de socializare „Cu ochii pe Primăria Făgăraș“.

Mari tâmpenii sensurile astea unice“, a scris Radu Ghețea.

S-au făcut sensurile unice pentru a se realiza locuri de parcare si pentru fluidizare în trafic…Nu știu cat de bine s-au făcut studiile de predictibilitate“, i-a răspuns Dan Deboer.

Lucruri făcute doar să fie făcute, că așa vrea cineva să pună în valoare un plan aiurea de mobilitate urbană, fără a ține cont de faptul că ne deplasăm către casă pe banii noștri, pe aceleași șosele de…., vopsite ca după ochii regretatului Nicu Constantin iar despre parcări că tot pomenești Dane pentru cine ??? Toți cei care locuiesc pe acele străzi au curți si garaje și acu au parcare în fața porții gratis iar noi la bloc plătim ca suntem puțin mai……proști adică“, a scris Gigi Ludu.

În orașul de adopție, s-a procedat la fel. S-au făcut petiții, s-au strâns mii de semnături, s-au depus la autorităti, s-au analizat……si…. surpriză…nu s-a schimbat nimic! Ei sunt convinși că nu înțelegem ce e bine pentru noi…
Așadar…. boala asta migrează dintr-un județ în altul“, a scris
Laura Ciobanu.

Iar comentariile privind dezacordul la aceste decizii au continuat pe acest grup. Pe de altă parte, un făgărășean care locuiește pe strada Vasile Alecsandri ne-a declarat că decizia este una bună, pentru că strada era destul de aglomerată și frecvent se făceau blocaje.

Astăzi, mai mulți șoferi au fost luați prin surprindere de noile modificări de pe strada Vasile Alecsandri. Unii au văzut din timp semnul de acces interzis și au întors mașina, însă au fost și șoferi care și-au continuat deplasarea pe contrasens.

 

De asemenea, în cartierul Vasile Alecsandri a fost restricționat traficul pe un singur sens de mers, cu sensul de deplasare dinspre strada Tăbăcari spre Școala Ovid Densușianu până la parcarea dintre blocurile 4 și 5, cu ieșire în strada Tăbăcari.

De asemenea, pe strada Stejarului s-a restricționat traficul rutier pe un singur sens de mers dinspre strada Teiului spre 1 Decembrie și pe George Coșbuc dinspre 1 Decembrie spre strada Teiului.

Sens unic va fi și în cartierul Tudor Vladimirescu între blocurile A,B și C, cu sensul de deplasare dinspre strada Azotului spre strada Tudor Vladimirescu, până la intersecția cu aceasta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.