Peste 100 de voluntari participă la acțiunea de ecologizare de la Olt

Peste 100 de voluntari, în special elevi ai școlilor din Făgăraș, s-au adunat astăzi la o amplă acțiune de ecologizare a digurilor râului Olt. Campania de curățenie este organizată de Asociația Vânătorilor Pescarilor Sportivi din Făgăraș alături de partenerii: Transmont Făgăraș, Salco Serv, Primăria Făgăraș, dar și SEGA. 

A devenit tradiție pentru AVPS Făgăraș să organizeze în fiecare primăvară acțiuni de ecologizare pe malurile Oltului. Chiar dacă gunoaiele sunt frecvent adunate din aceste zone, din păcate acestea reapar la loc, la scurt timp. Acțiunea de astăzi, la care participă peste 100 de voluntari, are și scopul de a trage un semnal de alarmă pentru cei care aruncă gunoaiele la voia întâmplării.

Sunt foarte bucuros și după cum se vede cred că sunt undeva peste 100 de participanți la această acțiune. Cu cât suntem mai mulți, cu atât vom reuși să strângem mai multe gunoaie. Acțiunea se desfășoară în colaborare cu liceele și școlile generale din municipiul Făgăraș, cu Transmontul, cu SEGA, cu Salco Serv și cu Primăria, care de asemenea ne sprijină cu mijloacele de transport, tractoarele cu remorca. Considerăm că va fi o acțiune benefică pentru cetățenii Municipiului Făgăraș, întrucât în momentul în care ies în natură să aibă un mediu curat și sănătos. De fapt acesta este scopul acțiunii de astăzi: ar fi bine să o repetăm și să o facem cel puțin o dată pe lună dacă se poate pentru că o să vedeți că după această acțiune, nu trece o săptămână și o să vedeți din nou mizerii și pet-uri și tot felul de gunoaie aruncate“, ne-a declarat Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș.

Cei de la AVPS ne-au contactat pentru a face curățenie de primăvară. Am fost la școli și am adunat copii, pentru că noi Transmontul am adus copiii și acum îi dăm drumul la treabă. Important este că se fac astfel de acțiuni și important ar fi  ce înțeleg copiii din toată această acțiune. Cum am mai tot spus mereu, pe mine mă interesează ce fac cei în vârstă. Văd că cei în vârstă sunt foarte, foarte puțini din păcate“, ne-a spus Nicolae Mercurean, președinte Transmont Făgăraș.

Este o acțiune importantă, suntem parteneri și ne bucurăm că ne-au solicitat ajutorul. Mulțumim domnului Șuler, domnului Mercurean de la Transmont și ne bucurăm că putem să fim și noi de ajutor, dar pe de altă parte ne întristăm, cel puțin eu personal mă întristez când văd că cei mici trebuie să strângă gunoaiele celor mari și asta e destul de dureros. În primul rând ar trebui să se gândească și cei care aruncă gunoaiele că poate copiii lor sunt nevoiți să strângă respectivele deșeuri și să fie mai reținuți în a face astfel de gesturi pe viitor“, ne-a spus Dragoș Bârsă, director Salco Serv.

Echipați cu mănuși și saci, elevii de la toate școlile din oraș, au început încă de la primele ore ale dimineții să curețe gunoaiele de pe malurile și digul Oltului. Nu este pentru prima dată, când aceștia participă la astfel de acțiuni. An de an, copiii strâng gunoaiele lăsate de adulți.

Suntem de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ și participăm la această acțiune cu clasele de la Horticultură și de la Protecția Mediului, la ecologizarea digului din Făgăraș“, ne-a spus prof. Daniela Golașu, de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *