Mii de puieți, plantați în pădurea Boholțului

A devenit o tradiție în ultimii trei ani la Beclean, ca primăvara să se desfășoare ample acțiuni de plantare de puieți. Acțiunea din acest an a debutat astăzi în pădurea Boholțului. Mii de puieți de salcâm vor fi plantați și câteva hectare de teren vor fi reîmpădurite. Unul din partenerii Primăriei Beclean la această campanie este Ocolul Silvic „Pădurile Făgărașului“, ocol care are în administrație și pădurea Boholțului.

„Este al treilea an când avem acțiuni de plantare de puieți . Acum trei ani am fost în această zonă, acum din nou suntem aici. Anul trecut, am fost în zona Dumbravei, pădurea comunei Beclean și cu siguranță e o acțiune foarte necesară de plantare de puieți, pentru că pădurea e foarte importantă pentru noi. Plantăm puieți de salcâm azi. În total, sunt câteva mii de puieți, puieți viabili pe care i-am primi de la o asociație prin programul „Plantează în România“. Le mulțumim pe această cale, pentru că de trei ani de zile ne asigură materialul genetic pentru a planta în pădure. Acțiunea se desfășoară cu voluntari, dar și cu oameni, angajați ai Ocolului Silvic „Pădurile Făgărașului“, care gestionează pădurea noastră“, a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

În această perioadă desfășurăm acțiuni de împădurire, completare pentru refacerea fondului forestier, care nu s-a regenerat cum trebuie. În rest, desfășurăm acțiuni normale pentru paza pădurilor,  incendiilor, dar și lucrări de descopleșire, urmează să le întreținem cu personalul pe care îl avem și cu firmele cu care avem contract“, ne-a spus Cătălin Stanciu, șeful Regiei Publice Ocolul Silvic „Pădurile Făgărașului“.

Pentru această zonă a Boholțului, s-a ales puiet de salcâm  pentru că este adaptabil la condiţiile de mediu vitrege, faţă de alte specii forestiere și are o creştere rapidă.

Este vorba de salcâm, este o specie repede crescătoare, se prinde relativ ușor și rezistă la aceste condiții de aici, condiții de uscăciune și este cam singura specie care ar rezista aici. De aceea am  ales să plantăm salcâmul“, ne-a spus George Ștrait, inginer de producție la OS „Pădurile Făgărașului.

Campania de plantare va continua și în zilele următoare, când vor fi implicați și voluntari din comuna Beclean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.