Unul din turiștii dispăruți în Munții Făgăraș, zărit din elicopter

foto:arhiva

Unul dintre cei trei turiști din Iași, care au fost dați dispăruți în Munții Făgăraș a fost zărit din elicopter, dar nu se știe cu certitudine dacă este sau nu în viață, întrucât nu s-a putut ajunge la el și pe cale terestră, după cum ne-a informat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor.

Potrivit acestuia, elicopterul a trebuit să se retragă pentru alimentare, în jurul orelor 16.30, dar se va survola din nou zona și se va încerca coborârea la el din aparatul de zbor.

Nu se știe dacă salvamontistul va putea coborî la persoana respectivă, este o zonă periculoasă”, ne-a precizat sursa citată.

Şi șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a informat că unul dintre cei trei turişti a fost localizat pe cale aeriană, pe Valea Sâmbetei, la peste 2.000 metri, și că terestru nu se poate ajunge în zonă, din cauza riscului major de avalanșe. Acesta a precizat că nu se poate spune care dintre cele trei persoane este (băiatul de 18 ani sau unul dintre bărbați). Însă, din nefericire, cel mai probabil victima e decedată, după cum a declarat Raed Arafat la Antena 3.

sursa:mytex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *