Familiile turiștilor dați dispăruți în Munții Făgăraș vor discreție

foto: facebook

Două dintre persoanele care au fost date dispărute în Munții Făgăraș sunt tată și fiu. Soția bărbatului, respectiv mama tânărului a scris pe pagina ei de Facebook, în urmă cu câteva ore, că familiile doresc discreție asupra datelor.

Eu, personal, nu voi da declarații pentru mass-media. Comunicarea este corectă cu autoritățile şi consider că acestea sunt singurele abilitate să informeze obiectiv. Mulțumim. Este poziția noastră oficială, transmisă și autorităților”, a postat femeia.

În cursul zilei de ieri, femeia a informat, pe aceeași rețea de socializare, următoarele:

De miercuri 4.04.2018, Octavian, soțul meu și T. sunt dați dispăruți în masivul Făgăraș. Ca să nu apară speculații de niciun fel, am optat să vă transmit informațiile oficiale de care dispun. Sunt mobilizate Poliția, Jandarmeria, ISU, CJ Brașov; Salvamont Victoria; Salvamont Sibiu; pilot. 
Comunicarea este promptă cu autoritățile. De asemeni, cu familia prietenului nostru. Joi nu a fost aparat disponibil. Vineri și sâmbătă nu au fost condiții de zbor. Duminică elicopterul a survolat văile sudice. Nu au fost văzuți. Un indiciu: avalanșă pe Valea Viștea Mare. 
Acum, un elicopter survolează văile nordice. Așteptăm raportul. Vă țin la curent. Informațiile valide sunt strict cele care vin din partea mea. NU vă asumați și NU transmiteți zvonuri, păreri. Am încredere în experiența și prudența adulților, precum și în mentalul și rezistența lui Octavian (18 ani). Gândul cel bun pentru voi toți”.

Tot pe Facebook, aceasta a precizat că fiul ei, în conversația din 1 aprilie, orele 12.34, i-a comunicat (nu i s-a plâns) cu privire la faptul că sunt condiții meteo dure.

Amintim că, în această după-masă, au fost reperati doi dintre turiști, pe cale aeriană, fără a se putea ajunge la ei și pe cale terestră, din cauza pericolului mare de avalanșe. Din nefericire, cel mai probabil ambele persoane reperate sunt decedate.

Potrivit mytex.ro,  salvamontiștii vor încerca mâine dimineață să ajungă la cele două persoane și s-o găsească și pe a treia. În acest sens, va fi solicitat un elicopter de mari dimensiuni, care să poată transporta mai mulți salvamontiști în zonă, de unde salvatorii montani să coboare în troliu. Intervenția este extrem de dificilă, din cauza pericolului de avalanșe. De altfel, riscul mare de avalanșe i-a împiedicat pe salvatorii montani și până acum să-i caute pe turiști la nivel terestru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *