Turiști disparuti în Munții Făgăraș

sursa: youtube.com

Trei turişti din judeţul Iaşi, doi cu vârste de aproximativ 60 de ani, altul de 18 ani, sunt căutaţi de echipaje de intervenţie montană de mai bine de o săptămână în Munţii Făgăraş.

Turiştii ar fi plecat pe munte în 30 martie, într-o excursie care ar fi trebuit să dureze 10 zile, însă miercuri, 4 aprilie, cei de la Mănăstirea Breaza, unde erau cazaţi, şi-au dat seama că maşina cu care au venit este tot în parcare şi au dat alarma.

M-a sunat miercuri, 4 aprilie, starețul Mănăstirii Breaza, și mi-a spus că e o mașină lăsată de turiști, după ce aceștia au plecat vineri, 30 martie pe munte.Am sunat și eu mai departe, pe prefect, la numărul de urgență 112, Salvamont, Jandarmerie. Am sunat-o pe soția lui, aveam numărul de la părintele de la mănăstire) și mi-a spus că nu e nicio problemă, că sunt foarte experimentați și nu i-a dat dispăruți. Echipele de intervenție s-au autosesizat și au început căutările de duminică“, ne-a spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

Salvamontiştii îi caută chiar acum şi au chemat un elicopter MAI în ajutorul lor, potrivit digi24.ro.

Sursa citată precizează că ultima veste de la ei a fost la sfârșitul săptămânii trecute, în care unul dintre adulți a vorbit la telefon cu un apropiat și se plângea de condițiile dure de pe munte, din cauza vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *