ANM anunţă că un nou val de frig polar va lovi întreaga țară

Vremea trece de la o extremă la alta. Deşi suntem la mijlocul lunii martie, România va fi lovită de un nou val de frig polar.
Specialiştii spun că vor fi înregistrate diferenţe de aproximativ 20 de grade Celsius de la o zi la alta. Sâmbătă, mercurul din termometre va urca până în jurul valorii de 17 grade Celsius, iar duminică nu vom depăşi zero grade şi vom avea parte de lapovită şi chiar ninsori. Mihai Huştiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a declarat că masa de aer rece va cuprinde toată ţară.
„Se preconizează o răcire care începe duminică şi care continuă şi la începutul săptămânii viitoare. Într-adevăr, inclusiv sâmbătă vor fi temperaturi foarte ridicate. Martie este o lună capricioasă, mai sunt intervale calde, reci. Vor fi şi precipitaţii sub formă de ninsoare, dar nu mai devreme de duminică, unele care pot fi şi în cursul zilei. Până sâmbătă nu vor fi probleme, iar în partea de sud a ţării, ca şi vineri, vor fi valori în jur de 18 grade Celsius şi în Capitală maxima de sâmbătă va fi de 18-19 grade. În ţară vor fi înspre 19 în mai multe zone din sud, chiar 20 de grade în sudul Dobrogei”, arată ANM.
Între 18 şi 20 martie vremea se va răci, însă ulterior valorile termice vor creşte uşor de la o zi la alta, astfel încât, la sfârşitul celei de a doua săptămâni, se va atinge o medie regională de 13 grade. Temperaturile minime se vor situa între 3 şi 7 grade, în medie, în prima săptămână, cu cele mai scăzute valori pe 15 martie, iar în intervalul 18 – 20 martie vor deveni uşor negative, pentru ca apoi să crească din nou, spre 3 grade pe 24, 25 martie, potrivit ANM. În Transilvania, la începutul săptămânii, se va resimţi o răcire a vremii, iar minimele nocturne vor deveni negative, însă apoi regimul termic va marca o creştere treptată, spre aproximativ 10 grade ziua şi 0 grade noaptea, pe data de 25 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *