O fată și un bărbat, atacați de urs. Declarații șocante ale martorilor. Foto

Caz șocant în această dimineață în cartierul Câmpului din Făgăraș. O fată de 14 ani și un bărbat de 39 de ani au fost atacați de un urs.

Fata de 14 ani împreună cu sora ei geamănă și cu altă soră de  7 ani au plecat spre școală în jurul orei 7.30 când dintre blocuri le-a sărit în față un urs.  O făgărășeancă a auzit pe geam răcnetele ursului și a dat alarma.

„Fetele se duceau la școală și de undeva din tufe a sărit ursul direct pe ele. Erau trei fete: două gemene și una mai mică. A prins-o pe una din gemene și a trântit-o la scară. La un moment, un om care își repara ceva la mașină și avea un băț în mână a sărit. Eu strigam la bărbatu-meu să iasă că e un urs pe fată. A lăsat fata și a fugit mai departe și a sărit la un alt om.  Nu am mai văzut bine dar auzeam cum omul strigă. Bărbatu-meu a fugit cu niște bidoane  să facă gălăgie pentru că a zis că nu ai voie să ieși cu pușca. Ursul a lăsat omul și a fugit. Fetița e rănită la picior, i-a luat pielea de pe picior, i-a rupt hainele pentru că era pe ea efectiv și pe bărbat l-a zgâriat și pe el. Îl auzeam pe urs cum face. Să-i  împuște. Ce să faci tu ca femeie dacă ieși afară. Copiii se duc la școală, săptămâna viitoare se schimbă ora. Ce siguranță le oferi tu? Ne omoară copiii ca să apere ursul? Ursul cui? Copiii mei s-au speriat în casă de frică. Ai voie să-l împuști. Bărbatul meu e vânător și când am văzut ursul pe fată asta i-am spus: ia pușca și împușcă-l și mi-a zis că nu are voie. Cu pușca în casă, a iesit afară cu două bidoane la ditamai ursul? Să mă omoare el pe mine“, ne-a spus o făgărășeancă.

Copiii au plecat la școală în jur de 7.30 dimineața și după puțin timp m-au sunat că  au fost atacate de urs. Speriați ne-am dus, au venit salvările, SMURD-ul. Fetița era jos în fața unei scări de bloc, rănită la un picior, celelalte două speriate. Acum, este la spital, așteptăm să vedem ce spun doctorii. Astă-i Făgărașul și țara noastră. Avem încredere să ne trimitem copiii la școală și să-i atace ursul“, ne-a spus tatăl fetei atacate de urs, Lazăr Ciprian.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.