VIDEO. Căutările celor 4 tineri dispăruți în munți sunt îngreunate de condițiile meteo. Un elicopter SMURD plecat de la Târgu Mureș suvolează zona. 

Update

În urmă cu puțin timp, un elicopter SMURD plecat de la Târgu Mureș suvolează zona.

Update

Căutările celor 4 tineri din Făgăraș, care au plecat duminică în plimbare pe munte, sunt îngreunate de condițiile meteo. A fost solicitat și elicopterul SMURD însă din cauza unui cod galben de vreme rea emis chiar în zona Munților Făgăraș, acesta nu poate pleca în misiune. Mai mult, zona în care au dispărut tinerii este total lipsită de semnal GSM, ceea ce îngreunează și mai mult misiunea de căutare.

 

Știre inițială 

4 tineri din Făgăraș, Alex, Bogdan, Iulian și Silviu, pasionați de motocross au plecat duminică într-o plimbare pe munte și de atunci nu s-au mai întors. Înainte de a pierde orice legătură, tinerii au apelat dispeceratul IJJ Brașov ca să ceară ajutor, deoarece se rătăciseră iar bateriile telefoanelor erau descărcate și, spun ei, erau deja epuizați. Imediat s-au format echipe mixte formate din jandarmi montani și salvamontiști care au plecat în căutarea lor. Până în momentul de față nu s-a mai primit niciun semn din partea lor iar căutările continuă, urmând să fie solicitat și ajutorul unui elicopter SMURD, dacă vremea va permite.

„Apelul a fost primit prin 112 la dispeceratul IJJ Brașov la ora 13:40. Cel care a apelat a anunțat că e vorba de el și încă 3 persoane care s-ar afla în zona Refugiului Brerevoiescu din Masivul Făgăraș. Acesta a comunicat că s-au rătăcit și nu mai au benzina și nici baterie la telefon. În noaptea precedentă au fost nevoiți să înnopteze în pădure. În momentul apelului au anunțat că sunt epuizați.

S-a format o echipă mixtă de jandarmi montani (4) și salvamontiști (2), care au ajuns în zona indicată de apelant – Refugiul Berevoiescu – dar nu i-au găsit în zonă. În timpul urcării, dinspre Bucium, echipa noastră s-a întâlnit cu încă doi prieteni, cu motociclete, care au pornit și ei în căutarea celor dispăruți. Echipa de căutare este condusă de unul dintre cei mai titrați și experimentați jandarmi montani, plt. adj. Romică Ramba, foarte bun cunoscător al zonei. După ce au “periat” toată zona, la căderea serii, echipa de căutare a decis să suspende căutările și să se întoarcă la bază (Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta)”, conform Jandarmeriei Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.